RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

18 år med Valen

Sist oppdatert:
For 18 år siden startet han i lokalradioen. Det har vært revy, cd-utgivelser og tv-suksess for multitalentet Kristian Valen. Mandag startet en ny runde med Valen-show på TVNorge. Se bilder her.

(SIDE2): Kristian Valen har gjort det vanskelig for seg selv når han starter opp med en ny runde festligheter på TVNorge mandag. Premieren på «Valen-TV» i 2003 trakk nemlig hele 666.000 seere og serien hadde i snitt 495.000.

Den nye runden har fått navnet «Valen og de». Der får man blant annet et gjensyn med Arnold Schwarzenegger, Bjarne Brøndbo, Sigvart Klunge og kultkarakteren Geir. I tillegg dukket også Ozzy Osbourne opp. Denne gangen er det brukt store ressurser på å sminke ham til det ugjenkjennelige ved å bruke spesialsminke som ikke står tilbake for den som brukes i Hollywood.

Telefonspøk
Valen startet sin karriere som moromann på lokalradioen hjemme i Stavanger der han var beryktet for sine telefonspøker. Han gjorde også stor suksess som den lokale helten Sibbe fra Sandnes, som ga ut hele tre cd-er.

Suksess hadde han også som revyartist. Først med en sommerrevy sammen med Gunnar Andersen. Så med På tiltak, Fartøy Valen og nå sist i fjor, Musikalsk kaos.

I 2004 bestemte Kristian seg for å leve ut popstjernedrømmen og ga ut platen «Listen when alone» til blandede kritikker. Han varmet også opp for Bryan Adams på Viking Stadion i Stavanger i 2004.

Dyr musikkvideo
Nylig slapp han usikkvideoen til låta «If I was». Det er en av de mest påkostede som er spilt inn i Skandinavia. Forsvaret ville ikke bidra til filmen, som blant annet handler om at en norsk soldat dør i Bosnia. Ifølge Kristian Valen er filmen basert på en sann historie han selv er blitt fortalt.

Kristian Valen er også blitt koblet til en rekke vakre kvinner, som Tyra Banks. Valen har aldri avkreftet eller bekreftet det angivelige forholdet til supermodellen.

I høst flørtet han også med Leonardo DiCaprios eks, den norske modellen Monica Hansen.

Nå kan komikeren ha kapret nok en skjønnhet. Han ble nemlig observert sammen med glamourmodellen Helene Rask på utestedet Stravinsky i Oslo like før jul.

Mandag hadde «Valen & de» premiere på TVNorge. 433.000 seere fulgte premieren.

Side2 tv-guide følger tv-seriene her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere