RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Var redd for pop-pressa

Sist oppdatert:
Da Warner Music tilbød Marte Heggelund platekontrakt, så hun for seg at de ville tvinge henne gjennom den famøse pop-pressa. Det er ikke derfor debutalbumet hennes heter «I Abide».

(SIDE2:) Marte Heggelund smiler godt der hun sitter nedsunket i hotellbaren på Bristol. Plateselskapet ønsket slett ikke å gjøre en Britney Spears ut av verken henne eller musikken hennes.

- Jeg visste jo ingenting om musikkbransjen og man hører jo så mye skrekkhistorier, sier hun.

Adlyder og avventer
Derfor er tittelen «I Abide» - som kan oversettes med «jeg underkaster meg», altså ikke en referanse til hvordan det er å platedebuterte. For «abide» kan også bety å bestå, å rette seg etter og forbli og vente tålmodig. Marte liker at den er flertydig.

- Den er veldig beskrivende for den prosessen jeg har vært gjennom, sier hun. Marte Heggelund liker paradokser og å leke med ord. Kanskje ikke så rart i og med at hun er masterstudent i litteratur med vekt på moderne engelskspråklige forfattere.

Inspirert av litteratur
Marte Heggelunds tekster er derfor like inspirert av litteratur som hennes eget liv. Hun har skrevet låter siden hun var liten, og tror på å være dønn ærlig i tekstene. Platen er dedisert til broren som omkom for noen år siden.

- Jeg er mest fornøyd når jeg gir av meg selv, samtidig som jeg kan kjenne når jeg skriver en låt at dette ikke er noe som jeg har lyst til å dele med alle. Likevel er det først da jeg tror du virkelig når ut til folk og at de kjenner seg igjen, sier hun.

Marte er siste dame ut av flere kvinnelige debutanter denne våren. Noen såkalt jentekrig kjenner hun seg ikke igjen i.

- For å være ærlig kan jeg ikke helt se likhetspunktene mellom Elvira Nikolaisen og Mira Craig, men jeg liker begges musikk og føler meg privilegert i deres selskap.

Marte har ikke tenkt å gi opp litteraturstudiet fordi hun nå er blitt artist. Hun sier litteratur får henne til å tenke, at det utfordrer hennes verdensbilde. Om musikken hennes krever noe av det samme av lytteren, føler hun at hun har oppnådd det hun ville.

-

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere