RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En skandale

Sist oppdatert:
Stoltenberg-regjeringen trosset Konkurransetilsynet og godkjente Priors oppkjøp av eggprodusenten Nordgården. Nå mister 22 jobben.

- Det er en skandale at Prior fikk tilranet seg en slik markedsmakt og at Nordgården nedlegges dagen etter godkjennelsen, sier Torfinn Prytz Higdem administrerende direktør i Cardinal Food.
Higdem var selv med i anbudskonkurransen - da som adm.dir i selskapet Den Stolte Hane - om kjøp av Nordgården i fjor, og mente Prior ville få for stor makt og det ville svekke konkurransen.

Høyre raser.

Stridens kjerne
Egg og hvitkjøttprodusenten Prior kjøpte alle aksjene i Nordgården i mars i fjor. Konkurransetilsynet påla Prior å selge alle aksjene i selskapet, men Prior ville ikke akseptere dette og klaget vedtaket inn for Forsynings- og administrasjonsdepartementet. Priors klage ble tatt til følge og 10.februar fikk de godkjent oppkjøpet av konkurrenten Nordgården.

Etter godkjennelsen ble det besluttet å legge ned Nordgården. Produksjonen skal overflyttes til Priors anlegg andre steder i Norge. 22 ansatte på Nordgården får sparken.

- Det stemmer at Nordgården skal nedlegges. All produksjon blir overført til Priors anlegg på andre steder i Norge innen 1.juli, sier Inger Solberg.

Usikkerhet
Mange av de ansatte hos Nordgården har jobbet der i mange år og er i den øvre aldersgruppen.
- Etter oppkjøpet har det vært en del usikkerhet blant de ansatte, spesielt blant våre eldre ansatte som har vært her veldig lenge. Det blir sikkert ikke like lett for de å finne seg jobb, sier Jørgen Christoffer Rasch ansattes representant.

Rasch forteller videre at de ansatte får to måneders etterlønn etter at dørene stenger 1.juli, og at det skal være en tiltakspakke som skal hjelpe de ansatte i en vanskelig situasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere