Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

Rubina Rana får egen gate

Promotion med annonselenker

Kjøp den perfekte farsdagsgaven

Oddsen med annonselenker

Jimmie banker til

For første gang hedres en ikke-vestlig innvandrer ved at en gate kalles opp etter henne. Gaten ligger på Grønland i Oslo.

En moske på Grønland får adresse Rubina Ranas gate, skriver Aften.

Rana kom til Norge i 1978, og var i hovedsak bosatt i Oslo. Hun var medlem i Oslo bystyret fra 1995 til hun døde i 2003.

Ble landskjent da hun i 1999 ble leder for 17. mai-komiteen i Oslo, og ledet an barnetoget og hilste kongeparet på Slottsplassen iført den nye jubileumsdrakten for Oslos 1000 års-jubileum.

- Jeg og barna våre, Adeel, Sara og Hira, er takknemlige overfor det norske folk som ikke har glemt hennes innsats for integreringen, sier enkemannen Jamshed Masroor til Aftenposten.

Akhenaton Oddvar de Leon, leder i Organisasjon mot offentlig diskriminering (OMOD), er svært glad for nyheten om oppkallingen av gaten på Grønland.

Han mener tiden er inne for å gi innvandrere plass også på norske frimerker og sedler.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus