RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil droppe kalkulator

Sist oppdatert:
Kalkulatoren har blitt en krykke for de som ikke forstår matematikken, mener forskere. Nå vil matematikerne ha kalkulatoren vekk fra deler av eksamen.

En stor undersøkelse gjennomført av Norgs matematikkråd viser at studenter blir stadig dårligere i matematikk. Resultatene viser at de som bare bruker kalkulatoren av og til, gjør det målbart mye bedre enn de som bruker kalkulator alltid eller nesten alltid, skriver Aftenposten.

Svekker tallforståelse

Ifølge dagens læreplan er det et mål at barn helt ned i andre klasse gjør seg fortrolige med enkel bruk av elektroniske hjelpemidler, deriblant kalkulator.

- Man kan ikke la ungene begynne med kalkulator før de får tallforståelse, sier høyeskolelektor Anne Rasch-Halvorsen, leder for arbeidet med undersøkelsen. Hun anbefaler lærerne å være restriktive.

Matematikkprofessor Kristian Ranestad, leder ved Institutt for matematikk, mener kalkulatoren svekker begrepsforståelsen. De merker at nye studenter har stadig større huller i matematikkunnskapene.

Ut av eksamen
Universitetet i Oslo tar nå til orde for å inndra kalkulatoren på halvparten av avgangseksamen ved videregående skole.

Kommunikasjonsrådgiver Halvard Thorsen i Utdanningsdirektoratet sier et er for tidlig å si hvordan eksamen vil se ut etter skolereformen Kunnskapsløftet, men at hjelpemiddelproblematikken er noe av det direktoratet ser nærmere på..

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere