RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mange doper seg på jobb

Sist oppdatert:
Mørketallene er store når det gjelder narkotikabruk på arbeidsplassen. Men de fleste bedrifter lukker likevel øynene. – Skremmende, synes Landsforbundet mot stoffmisbruk.

- Problemet er sterkt undervurdert i næringslivet. Det virker som om man ikke vil vedkjenne seg at det er et problem, sier informasjonssjef Jan Erik Thoresen i Landsforbundet mot stoffmisbruk til TV 2 Nettavisen.

En bedrift med 200 ansatte vil statistisk sett ha 8-10 personer med et narkoproblem, ifølge forbundet.

- Vi antar at dette er et stort problem, med store mørketall. Bedriftene er nødt til å ta det på alvor, for problemet er voksende, sier Thoresen.

- Vi er overrasket
Mandag arrangerte de derfor et seminar i Oslo om stoffmisbruk på arbeidsplassen. Men landets bedrifter sto ikke akkurat i kø for å komme inn på seminaret.

- Det er et tankekors i seg selv at da vi inviterte til dette seminaret så regnet vi med at det ville bli mange deltakere, men det fikk vi ikke. Vi har ringt en del bedrifter og spurt, og de forteller at dette ikke er noe problem hos dem, men at det kanskje er hos konkurrenten, sier Thoresen.

Dette er en typisk holdning blant mange av landets bedriftsledere, hevder han.

- At det ikke skjer hos meg, men hos andre, er en vanlig reaksjon. Ofte har ikke bedriften tenkt gjennom denne problematikken. Hvis en bedrift med 250 ansatte svarer slik, da har man virkelig et problem, mener informasjonssjefen.

Han mener det er betegnende at ingen fra det offentlige deltok på seminaret.

- Jeg må si vi er litt overrasket, sier Thoresen, og samtidig roser de største konsernene som stort sett er de eneste som tar tak i problemet.

Leger mistet jobben
For et par dager siden skrev TV 2 Nettavisen at 23 leger i fjor mistet jobben etter å ha brukt narkotika.

- Det er jo langt over 100.000 helsepersonell, så man kan ikke si at dette er mye, sa helsedirektør Lars E. Hanssen da tilsynsmeldingen for 2005 ble lagt frem mandag.

Han sa at de av og til ser at noen søker til sykepleierutdanningen for å få tilgang til medikamenter.

Årsakene til at folk ruser seg på arbeidsplassen, er likevel mange.

- Først og fremst skyldes dette liberaliseringen av narkotika som foregår i samfunnet, og ikke minst ruser folk seg fordi tempoet i arbeidslivet og kravene til å prestere er blitt så fremtredende at mange ser seg nødt til å ty til stimuli for å klare hverdagen, sier Thoresen i Landsforbundet mot stoffmisbruk.

Han sammenligner problemet med idretten, der enkelte forsøker å prestere bedre med dopingmidler.

Vanskelig å oppdage
Selv om mange bedriftsledere lukker øynene, er det ikke tvil om at narkorus er vanskelig å oppdage.

- En alkoholiker lukter, men når det gjelder misbruk av narkotika så lukter det ikke. Man opptrer enda mer våken enn vanlig, helt til det går andre veien. Derfor er det viktig å ta tak i dette på den riktige måten, sier Thoresen, og fortsetter:

- De som misbruker narkotika blir etter hvert en sikkerhetsrisiko i et teknologifølsomt arbeidsliv, hvor noen feil tastetrykk kan føre til store konsekvenser for bedrifter og arbeidskollegaer, sier han.

Vil teste arbeidstakere
I Norge er det i dag ikke lov å teste arbeidstakere dersom det bare er mistanke om narkorus. Dette ønsker forbundet en endring på.

- Vi mener det er viktig å kunne gjennomføre tester for å kunne bekrefte eller avkrefte om det foregår misbruk. At det ikke er lov er et slag mot næringslivet. Her har man satt enkeltindivider foran flertallet, sier Thoresen.

Han påpeker at de ikke mener at bedriftene skal kunne teste helt vilt rundt seg, men bare dersom det er en sterk mistanke. Til sammenligning er slike tester helt vanlig i vårt naboland Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere