RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot kreft-svindlere

Sist oppdatert:
Får du en telefon fra Norsk Omsorg Forbund, bør du straks legge på. Organisasjonen driver med kreft-svindel.

Det hevder både Haukeland sykehus og Støtteforeningen for kreftsyke barn.

For da Norsk Omsorg Forbund (NOF) ville sende kreftsyke barn på ferie, kontaktet de Haukeland sykehus for å få navn på syke barn. Men slike lister blir ikke delt ut av sykehuset og per faks ble NOF opplyst om at Haukeland ikke ønsket noe samarbeid, skriver Bergensavisen.

Løy på seg sammarbeid
Men organisasjonen ga seg ikke og etter noen dager fikk styremedlem i Støtteforeningen for kreftsyke barn (SKB), Vivian Berland en tilfeldig telefon fra organisasjonen. Berland ble fortalt at NOF samarbeidet med Haukeland.

- Da de ringte til meg sa de at de at de skulle samle inn penger til en Kristiansand-tur. Jeg spurte hvor de fikk opplysningene fra, og om hvem som får lov til å reise på tur. Hun som ringte sa at sjefen skulle ringe meg, sier Berland til BA.

Sjefen ringte opp igjen og kunne fortelle at hvis noen som ble ringt opp tilfeldigvis hadde et sykt barn, kunne det barnet få være med på tur.

Under granskning
NOF er basert i Drammen og er for tiden under granskning av Buskerud fylkesskattekontor. De er heller ikke medlem av statenes innsamlingskontroll.

Nå har Haukeland sykehus sendt et nytt brev der informasjonsdirektør Mona Høgli truer med politianmeldelse om ikke organisasjonen slutter med å påberope seg et samarbeid med sykehuset. Støtteforeningen for kreftsyke barn advarer også på det sterkeste mot NOF.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere