RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Steinet seg selv - dømt

Sist oppdatert:
Kvinnen slo seg selv i hodet for å få oppholdstillatelse i Norge.

Nå er den 45 år gamle marokkanske kvinnen dømt til syv måneders betinget fengsel og 5000 kroner i bot, for falsk anmeldelse.

Kvinnen hevdet at hun i april 2004 ble slått og mishandlet av sin ektemann, hans sønn og hennes samboer. Hun gikk deretter til anmeldelse.

Senere, overfor en venninne, skal kvinnen derimot ha innrømmet at hun «hadde påført seg skadene i hodet selv, blant annet ved bruk av stein og latt som om hun ble slått for å oppnå status som mishandlet, for dermed å få permanent oppholdstillatelse i Norge heter det i dommen mot kvinnen.»

Ifølge dommen, skal ektemannen forut for anmeldelsen ha varslet kvinnen om at han ville ha skilsmisse.

«Retten legger etter bevisførselen til grunn a tiltalte med bistand fra sin datter inngikk et tilnærmet proforma ekteskap i den hensikt å få bli i Norge. I frykt for den varslede separasjon fra ektemannen besluttet hun, høyst sannsynlig i samråd med datteren som kjente det norske regelverket inngående, så skaffe seg oppholdstillatelse på annet vis, nemlig ved å få status som mishandlet.», heter det videre i dommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere