RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Valgte riktig lag

Sist oppdatert:
Krister Sørgård tar hele ansvaret for stafettfiaskoen, men angrer ikke på laguttaket.

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): - Det blir hypotetisk å spekulere i hvordan det hadde gått med et annet lag. Vi valgte dette laget etter nøye vurderinger, fordi vi trodde disse fire kunne gjøre den beste jobben for Norge. Jeg mener fortsatt at vi valgte riktig lag ut fra forutsetningene, sier Krister Sørgård etter den nedslående femteplassen i søndagens OL-stafett.

Før OL er treneren for de norske langrennsherrene blitt kritisert for å ikke ta med skiskyttere og junioren Petter Northug i den norske langrennstroppen. Også de vurderingene forsvarer Sørgård.

- Jeg mener vi har tatt med de riktige løperne til OL. Og det er dem jeg konsentrerer meg om nå. Å diskutere hypoteser, er uinteressant, fastslår han.

Dårlige ski
Samtidig innrømmer han at stafetten var en gedigen nedtur.

- Jeg har fått noen trøkker, men dette er den desidert største. Dette er altfor dårlig av Norge. Og som sjef, er det mitt ansvar, sier Sørgård.

Slik forklarer han hva som gikk galt:

- Frode fikk et veldig vanskelig utgangspunkt. Vi hadde håpet at han skulle gå ut minst 15 sekunder før Piller Cottrer, men da det begynte å snø, ble det vanskelig å få forsprang. I tillegg hadde Frode for dårlige ski, og da var det håpløst.

- Hofstad ikke i form
Estil sendte ut ankermann Tore Ruud Hofstad drøyt 42 sekunder bak Italia i tet. Likevel innrømmer Sørgård at Norge trolig ville ha fått problemer med å vinne gull uansett.

- Tore Ruud Hofstad er dessverre ikke i form. Det ser ut til at vi har bommet med OL-forberedelsene hans, og det er også mitt ansvar, sier Sørgård, som ikke legger skjul på at han var spent på sin ankermann.

- Det ideelle hadde vært å få testet Tore i et renn her nede, men den muligheten fikk vi ikke. Dermed var det vanskelig å si hvordan Tore lå an. I ettertid ser jeg at vi kanskje burde ha arrangert et testløp for ham her nede, konstaterer Sørgård.

Vanskelig å motivere seg
Ruud Hofstad tapte ytterligere et halvminutt til teten, men er ikke umiddelbart enig i at formen ikke er bra.

- Det var ikke noe rått løp fra min side, men jeg følte at det gikk helt greit. Utgangspunktet var altfor dårlig. Det er ikke så lett å motivere seg for å kjempe om en femteplass. Så god er jeg ikke at jeg kunne ha tatt inn 40 sekunder på Cristian Zorzi eller et halvt minutt på Tobias Angerer og Mathias Fredriksson, fastslår han.

Krister Sørgård mener Ruud Hofstad burde ha hengt seg på da franskmannen Vincent Vittoz tok opp jakten på en medaljeplass.

- Hadde Tore vært i form, hadde han blitt med Vittoz der, sier Sørgård.

Trekker seg ikke
Nå er OL i ferd med å bli en komplett norsk langrennsfiasko. En beholdning på tre sølv og en bronse er langt unna de sju gullene Norge snakket om på forhånd.

- Det meste har gått galt i dette mesterskapet, konstaterer Krister Sørgård.

Han vurderer likevel ikke å trekke seg.

- Jeg har en kontrakt som strekker seg til 2007 og forholder meg til den, sier Krister Sørgård.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere