RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever blasfemi-forbud

Sist oppdatert:
Den religiøse lederen Dr. Josef Al Qaradawi krever forbud mot angrep på religioner i Norge og Danmark etter et møte med norske religiøse utsendinger.

Tirsdag møtte Josef Al Qaradawi lederen for Islamsk Råd i Norge, Mohammad Hamdan, og flere andre norske religiøse utsendinger i Qatar. Han fikk da overrakt et brev med beklagelsen for Muhammed-karikaturene fra Magazinet-redaktøren Vebjørn Selbekk, oversatt til arabisk.

Han aksepterte beklagelsen fra Magazinet-redaktøren, men dette var ikke nok for den ansette religiøse lederen.

- Beklagelsen fra Norge er en midlertidig beklagelse, sa Al Qaradawi på en pressekonferanse etter møtet med den norske delegasjonen.

Krever forbud
- Den norske regjeringen må komme med en ny lov som gir forbyr at personer eller medier skal kunne angripe religioner, uansett om det er islam, kristendom eller jødedom.

Qaradawi sa et forbud er den eneste måten han kan akseptere beklagelsen fra norsk side.

- Det er viktig at Norge kommer med nye regler.

- Al Qaradawi er veldig klar på at ingen må angripe religion eller profetene, og at alle medier må respektere dette, sier kontorsjefen til Al Qaradawi, Akram Kassab, til TV 2 Nettavisen etter pressekonferansen.

Viktig leder
- Kravet om regler mot angrep på religionen gjelder både Norge og Danmark.

Qatar-basarte Qaradawi en er en viktig religiøs leder i Midtøsten og nyter stor respekt blant muslimer.

TV 2 Nettavisen lyktes ikke å komme i kontakt med representanter for de norske religiøse utsendingene som har møtt Qaradawi i Qatar tirsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere