RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP/Scanpix)

Bystøl sikret Norges første gull

Han ble degradert til B-laget i sommer. Søndag hoppet Lars Bystøl til uventet OL-gull.
Sist oppdatert:

Lars Bystøl var nummer seks etter første omgang, men leverte finaleomgangens nest beste hopp. Roar Ljøkelsøy hoppet seg opp fra femte- til tredjeplass. Matti Hautamäki tok sølv.

Første siden 94
Gullet var Norges første i hopp siden Espen Bredesen gikk til topps i den lille bakken på Lillehammer i 1994. Det er det andre norske gullet i normalbakken gjennom tidene, og det åttende totalt i hopp.

Bli med i jubelen i Veggavisen!

Lars Bystøl (27) hoppet 101,5 meter i første omgang. Det holdt til en delt sjetteplass, fire poeng bak den russiske overraskelsesmannen Dmitrij Vassiljev. Favoritten Janne Ahonen lå på andreplass, mens Roar Ljøkelsøy var nummer fem.

I finaleomgangen la Bystøl på til 103,5 meter, og overtok ledelsen med fem mann igjen på toppen. Utfordrerne feilet én etter én, og da Vassiljev ikke klarte å stå imot presset, kunne vossingen slippe jubelen løs.

- Det er helt sinnsykt! Jeg hadde to knallhopp. På slutten var det jævlig spennende. Jeg er såååå glad! jubler gullgutten.

Stolt sjef
Også landslagssjef Mika Kojonkoski var en glad mann etter elevenes oppvisning.

- Guttene gjorde det veldig bra. Jeg er stolt av dem. Det var vår dag i dag, sier finnen til NRK. Han er veldig glad på Bystøls vegne.

- Lars har hatt en veldig fin utvikling. Han hadde ikke fullklaff i første omgang, og hoppet nok bedre i går. Men han har vært glad og positiv i det siste, og det ligger til grunn for seieren.

Har jobbet hardt
Lars Bystøl ble etter fjorårssesongen siden degradert fra hopplandslaget etter flere uheldige utenomsportslige episoder, men har kjempet seg tilbake til toppen. Slikt gleder en landslagssjef.

- Det har vært en mental prosess. Han har alltid hatt talentet, og selv da han slet hadde han selvtilliten i orden. Han har jobbet hardt for dette, sier Kojonkoski.

Norge står nå med 1 gull, 3 sølv og 3 bronse i OL. Det gir en tredjeplass på medaljeoversikten.


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere