RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Stoltenberg må beklage

Sist oppdatert:
- Unnskyldning fra Magazinet er ikke nok, sier religiøs leder før møtet med en norsk delegasjon i Qatar.

Mandag eller tirsdag møter Josef Al Qaradawi lederen for Islamsk Råd i Norge, Mohammad Hamdan, og flere andre norske religiøse utsendinger i Qatar. Da vil han få overlevert et brev med beklagelsen fra Magazinet-redaktøren Vebjørn Selbekk.

Se video her

Før helgen hadde Hamdan et forsoningsmøte med Magazinet-redaktøren. På en pressekonferanse ved integreringsminister Bjarne Haakon Hanssens kontor beklaget Vebjørn Selbekk trykkingen av Muhammed-karikaturene. Mohammed Hamdan og Islamsk Råd aksepterte unnskyldningen.

Ikke godt nok
Men Josef Al Qaradawi er ikke fornøyd med at redaktøren beklager.

- En unnskyldning fra avisen er ikke nok. Regjeringen må også beklage. Muslimer føler seg krenket, sier Dr. Josef Al Qaradawi til TV 2 Nettavisen under en direktesending på Al-Jazeera søndag.

- Regjeringen må beklage, ettersom profeten er et viktig symbol for dem, fortsetter han.

Har sagt sitt
Statsminister Jens Stoltenberg har ikke mer å tilføye i saken.

- Statsministeren ser ikke noen grunn til å komme med flere uttalelser. Han har sagt det som er å si i saken. Han har ikke noe å nytt å si, sier statssekretær Torbjørn Gjæver Eriksen ved Statsministerens kontor.

Beklemt
I en senere TV-sending på Al-Jazeera søndag ble Mohammed Hamdan spurt om han hadde med en beklagelse fra regjeringen til møte med Qaradawi. Hamdan understreket at han bare har med beklagelsen fra Magazinet-redaktøren Vebjørn Selbekk.

- Vi respekterer Al Qaradawis mening. Dette svaret har han gitt før han har truffet oss. Jeg tror han mener noe annet etter å ha møtt oss. Vi håper det, sa Hamdan.

Hamdan var tydelig beklemt over å bli konfrontert med uttalelsen fra Al Qaradawi direkte på TV før den norske delegasjonen hadde fått anledning til å møte Al Qaradawi.

Avtale
Søndag ble det også klart at den norske delegasjonen ikke hadde noen avtale om å møte Al Qaradawi søndag kveld, slik det ble hevdet i Aftenposten lørdag.

- Hvis de ønsker å møte ham, kan det tidligst skje tirsdag, sier Al Qaradawis kontorsjef, Akram Kassab til TV 2 Nettavisen.

Senere bekreftet Al Qaradawi at han skal møte nordmennene.

- Det er en delegasjon som kommer fra Norge, og jeg skal møte dem, sa han i Al-Jazeera-programmet søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere