RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Annan fordømmer tegninger

Sist oppdatert:
Kofi Annan støtter Den islamske konferanseorganisasjonens forslag om å gjøre religiøs ærekrenking til et brudd på menneskerettighetene.

FNs generalsekretær Kofi Annan uttalte torsdag at han er sterkt kritisk til den fortsatte publiseringene av Muhammed-tegningene. Han gjorde det også klart at han vil støtte forslaget fra Den islamske konferanseorganisasjonen om FN-charteret for menneskerettigheter skal innlemme blasfemi som et brudd på disse rettighetene.

- Ufølsomt
- Ærlig talt forstår jeg ikke hvorfor noen publikasjoner vil trykke tegningene i dag. Det er ufølsomt. Det er krenkende. Det er provoserende, og man ser hva som skjer rundt i verden, sier Annan til AFP.

Annan understreket at han støtter ytringsfriheten og pressefriheten, men at disse rettighetene må utøves med ansvar og omtanke.

- Media skal ikke helle bensin på bålet, sier Annan, men fordømmer samtidig voldshandlingene.

Ingen bevis
- Man skal ikke angripe uskyldige sivile. Man skal ikke angripe dem som ikke er ansvarlig for publiseringen av tegningene, sier han til Reuters.

Annan sa videre at han ikke kan se noen bevis for påstandene USAs utenriksminister Condoleezza Rice kom med onsdag om at Iran og Syria organiserte volden mot norske og danske ambassader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere