RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stupbratt Everest-oppladning

Sist oppdatert:
Tormod Granheim og Tomas Olsson kjørte i går 30.000 fallhøydemeter i alpinbakkene i Chamonix. Det tilsvarer rundt 250 ganger Kirkerudbakken.

De to trener for fullt til å bli de første til å kjøre ned nordsiden av Mount Everest på ski.

Som et ledd i treninga hadde de som mål å kjøre to ganger hele Mount Everests høyde fra havoverflaten til toppen, på én dag. Det ble til slutt 35 turer i bakken som heter Grandes Montets i Chamonix.

Mye igjen
- Men da vi hadde nådd 17.700 fallhøydemeter, så fant vi ut at vi fortsatt hadde tre timer igjen av dagen. Derfor fortsatte vi til vi hadde nådd nesten 30.000 fallmeter, forteller Tormod Granheim til TV 2 Nettavisen.

De to brukte åtte timer og sju minutter totalt på å tilbakelegge 29.953 høydemeter - med ski på beina.

- Den tiden er inklusive lunch og venting i heiskø. Lunchen inntok vi i heisen. Vi kunne nok klart 3000 meter til. Men da hadde vil måttet snike i heiskøen. Og det ville vi ikke.

- Kanskje kunne vå kjørt enda lenger hvis vi hadde valgt en dag med mye mer flatt lys. Da tåka satte inn dro veldig mange hjem. Og da ble det mye mer fart, sier Granheim videre.

Viktig trening
Høyden de presterte å kjøre i går tilsvarer Rådhuset 460 ganger oppå hverandre. I antall tilbakelagte meter blir det nok adskillig mer. Og treninga er svært viktig foran det store målet for året.

- Det er deilig å kjenne at du har en margin. Nå har vi kjørt tre ganger Mount Everests størrelse ned til havet. Det er en god følelse å ta med videre.

- Den neste blir å gå 8850 høydemeter på én dag. I tillegg kommer vi til å sove over på toppen av Mont Blanc én natt rett før vi skal dra. Da er vi på 4800 meters høyde, og tar det som litt av akklimatiseringen, sier Tormod Granheim.

TV 2 Nettavisen kommer til å følge Tormod og Tomas på deres tur i Himalaya utover våren. Følg med!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere