RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Palestinere heiser norsk flagg

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Den Palestinske Forening i Norge oppfordrer alle palestinere i landet til å heise det norske flagget.

- Vi har sendt ut oppfordringen for å vise vår respekt for Norge og nordmenn, og for å vise at vi ikke er enige med dem som har truet og angrepet Norge i Syria, Libanon og på de okkuperte områdene. Det er også vårt flagg, sier Nidal Hamad som er leder for Den Palestinske Forening i Norge.

E-post
Foreningen oppfordrer i en e-post alle palestinere til å heise «heise det norske flagg fra deres balkonger eller lignende i slutten av denne uka». Foreningen har 200 betalende medlemmer.

- Vi håper på oppslutning fra flest mulig av de rundt 4.000 palestinerne som er i Norge, sier Hamad til TV 2 Nettavisen.

- Frykter du at de voldsomme protestene kommer til å gå utover støtten til den palestinske sak i Norge?

- Ikke så mye. Vi håper at dette ikke ødelegger vennskap mellom Norge og Palestina. De som deltar i opptøyene er små grupper som ikke har stor makt, sier Hamad.

Trist
Han tar sterk avstand fra de siste angrepene på norske soldater i Maymane i Afghanistan.

- Det som skjer, er trist. Nordmenn i Afghanistan hjelper folk. Vi håper at dette ikke fortsetter og at alle muslimer deltar i dialog. Den eneste måten å oppnå noe på, sier lederen for Den Palestinske Forening i Norge.

I eposten med oppfordring om flaggheising, heter det:

« Vi ønsker å bekrefte vår vilje til å holde fast ved de utmerkede forholdene mellom nordmenn og palestinere. Samtidig fordømmer vi truslene rettet mot enkelte nordmenn og andre europeere i de okkuperte palestinske områdene og brenningen av den norske ambassaden og det norske flagget, i enkelte land. Vi fordømmer samtidig re-publiseringen av de krenkende karikaturene av profeten Mohammed i enkelte ukloke europeiske aviser og magasiner.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere