RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske muslimer til Midtøsten

Foto: Ole Berthelsen (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Utenriksdepartementet sender nå en delegasjon av norske, muslimske ledere til den muslimsk-arabiske verden.

UD har kontakt med flere muslimske ledere i Oslo, og planlegger å sende en delegasjon til den arabiske verden. Delegasjonen skal prøve å få en løsning på karikatur-striden.

En sentral anonym kilde i det muslimske miljøet sier til TV 2 Nettavisen at muslimske ledere og en representant for Den Norske Kirke snart reiser til blant annet Saudia-Arabia, Qatar, Libanon, og Syria. Her skal de overrekke et brev fra den norske regjeringen, hvor det blir beklaget at tegningen ble trykket. Ifølge kilden skal de tirsdag få endelig beskjed fra UD.

TV 2 Nettavisen vet også at delegasjonen fra Norge skal treffe både Suliman Alouda og sheik Yssef Al-Qarawai i Qatar. Sistnevnte er leder for den internasjonale enheten for muslimske sheiker. Delegasjonen kan ikke fordømme tegningene fordi det er ytringsfrihet i landene hvor tegningene er trykket, men vil likevel beklage av det skjedde.

Kilder opplyser også at delegasjonen ønsker å løse problemene ved å snakke om dem på ulike arabiske tv-kanaler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere