RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå er det krig

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Mulla Krekar er i harnisk på grunn av Muhammed-tegningene.

TV 2 Nettavisen kontaktet Mulla Krekar for å få hans syn på karikaturtegningene som har blitt publisert i den kristne avisen Magazinet og den danske avisen Jyllands-Posten.

- Dette er en krigserklæring mot vår religion, vår tro og vår sivilisasjon. Vi muslimer er klare for dette, sier en ordknapp mulla Krekar til TV 2 Nettavisen.

Dette er første gang mullaen kommenterer saken.

- Om den danske eller norske regjeringen beklager eller ikke betyr ingen ting. Dette er en krigserklæring.

- Krigen har startet, fortsetter han.

Ytringsfrihet også for Krekar
Mulla Krekars advokat Brynjar Meling, mener at ytringsfriheten også må gjelde for Krekar.

- Han har vel en beskyttet rett til å uttale seg, på samme måte som Magazinet har en beskyttet rett til å trykke disse bildene, sier Meling til Kanal24.

- Når man kommer med en krigserklæring, hvordan skal man tolke det?

- Da får du spørre de i Magazinet som mulla Krekar sier har kommet med en krigserklæring, sier Meling. Hør intervjuet her.

Nye trusler
Torsdag ble det på Gazastripen fremsatt nye trusler mot nordmenn og andre borgere i land der de kontroversielle tegningene har stått på trykk.

- Det er svært alvorlig at det fremsettes trusler om bruk av vold mot norske borgere, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre på en pressekonferanse på statsministerens kontor torsdag ettermiddag.

- Vi tar enhver trussel mot nordmenn på største alvor. Vi gir de råd vi kan, og følger sikkerhetstjenestens vurderinger. Vi forstår det slik at PST jobber med dette, men at de ikke har hevet trusselnivået, sier han til TV 2 Nettavisen.

De 12 karikaturtegningene stod først på trykk i danske Jyllands-Posten i september, og ble siden publisert på norsk i den kristne, norske avisen Magazinet. Senere er de publisert blant annet i Tyskland og Frankrike.

Ønsker ikke å skade
En talsmann for Al-Aqsa-brigadene i Gaza, Abu Muhammed, sier til TV 2 Nyhetene torsdag ettermiddag at de ikke ønsker å skade nordmenn.

- Men det norske folk må be muslimske verden om unnskyldning, sier han.

Han understreker at Al-Aqsa-brigadene ikke truer nordmenn, men frykter at striden om karikaturtegningene kan føre til aksjoner mot Norge og nordmenn.

- Dette kan øke spenningsnivået og føre til en krig mellom sivilsasjoner, sier Abu Muhammed.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere