RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber Sørgård brenne i helvete

Sist oppdatert:
Krister Sørgård har opplevd sine tøffeste timer som landslagstrener etter at han vraket Petter Northug fra OL-laget.

- Reaksjonene har vært voldsomme, ja. Folk ringer og sender tekstmeldinger. Det som skuffer meg, er at kritikken er så usaklig, sier Sørgård til TV 2 Nettavisen.

- Hva står det i meldingene?

- Det meste er såpass sterk kost at du ikke kan skrive det uansett.

- Noen eksempler?

- Det mildeste er «idiot» og «trekk deg fra jobben». Jeg har også fått beskjed om å brenne i helvete. I tillegg skrives det mye i diskusjonsgrupper på internett, men det har jeg ikke giddet å lese.

- Hvem er avsender av meldingene?

- Folk flest. Mannen i gata.

HVA SYNES DU?Diskuter saken i Veggavisen
Les OL-bloggen:En hyllest til Krister Sørgård

Skuffet og overrasket
- Har du noen forståelse for reaksjonene?

- Jeg har forståelse for at uttaket diskuteres. Og jeg aksepterer fullt ut at dere i media stiller kritiske spørsmål, for det er jobben deres. Men jeg er skuffet – og litt overrasket – over alt det usaklig og ufine, sier Sørgård.

- Har du vurdert å anmelde noen for krenkelsene?

- Nei, det har jeg ikke. Det kommer et OL om tre uker, og det er min jobb å sørge for at de norske herreløperne presterer godt der. Alt fokus er rettet mot det.

Det er ikke første gang Krister Sørgård er i hardt vær i forbindelse med laguttak. Da han tok ut sin første VM-tropp i 2003, gikk kritikken på at ingen skiskyttere fikk plass i troppen. I forbindelse med VM i Oberstdorf ble han hudflettet for ikke å la Kristen Skjeldal gå 15-kilometeren, til tross for glimrende innsats i generalprøven.

Ingen værhane
- Hvis det hadde vært et mål for meg å gjøre meg selv populær, så hadde jeg nok gjort noen andre valg underveis, medgir Sørgård.

- Men en ting skal alle være klar over, og det er at jeg som sjef alltid har tatt de avgjørelsene som jeg mener gagner norsk herrelangrenn best, på kort og lang sikt. I 1981 bestemte jeg meg for å bli langrennsløper. I 1988 kom jeg på forbundslag, og som aktiv var jeg på lag til 2001. Tre uker etter at jeg la opp, ble jeg ansatt i skiforbundet som rekruttrener. Nå har jeg vært sjef for herreløperne siden 2002. Jeg har gjort en del erfaringer underveis, og mener at jeg har et godt grunnlag for å treffe de beslutningene jeg gjør.

- Du er blitt beskyldt for kameraderi. Hvordan opplever du det?

- Det er selvfølgelig litt sårende, fordi det er feil. Mitt eneste ønske er at laget og enkeltløpere skal kunne prestere best mulig. Jeg er sammen med disse guttene 200 døgn i året, og snakker med dem i telefonen hver dag når vi ikke er samlet. Når jeg har valgt å ikke ta med Petter Northug denne gangen, er det fordi jeg ærlig og oppriktig tror at gutten har best av å fokusere hundre prosent på junior-VM denne sesongen. Har er et kjempetalent og en herlig type, og hans tid kommer. Norsk langrenn skal nyte godt av Petter Northug i mange, mange år fremover.

- Kjempeutvikling
- Er han en medaljekandidat i Sapporo-VM allerede neste år?

- Det kan han være. Det kommer an på hvordan han utvikler seg videre. Han har hatt en kjempeutvikling i vinteren, men det er ikke gitt at han utvikler seg like mye det neste året. Det kan gå i rykk og napp.

- Har Petter utviklet seg mer i løpet av vinteren enn det du hadde regnet med?

- Ja, det har han. Men likevel mener jeg det er best å stå fast ved den beslutningen som vi tok i november, og som jeg har snakket med Petter om flere ganger underveis. Han skal få lov til å være junior denne vinteren.

- Har du vurdert å gi deg som følge av sjikanen de siste dagene?

- Nei, det har jeg ikke. Som sagt: Mitt eneste fokus nå er OL.

Mandag ettermiddag reiser Krister Sørgård og de OL-uttatte langrennsherrene på høydesamling Seisser Alm, der de skal trene fem mot OL-generalprøven i Davos om to uker.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere