RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hold kjeft og gå på ski

Sist oppdatert:
Björn Lind har startet ordkrigen mot Norge. Nå maner Sveriges norske trener, Inge Bråten, til verbal våpenhvile frem mot OL.

- Jeg har sagt til mine løpere at de skal holde kjeft og konsentrere seg om å gå på ski, sier Bråten til TV 2 Nettavisen.

Onsdag refererer Dagbladet til uttalelser den svenske sprintkongen Björn Lind kom med til Expressen etter søndagens sprint i Otepää, der han utklasset sine argeste norske konkurrenter.

- Nordmennene har alltid bra selvtillit, men det er fordi de er lillebror og må markere seg hele tiden. Ifølge dem selv er de jo alltid best, sa Lind til avisa.

- Jeg vil ikke kommentere noe som har stått i avisene. Jeg forholder meg kun til det løperne sier til meg. Men personlig er jeg ingen tilhenger av psykologisk krigføring foran mesterskap. Jeg håper vi kan drive en konkurranse som går på fair play, sier Bråten, som i neste åndedrag likevel ikke kan dy seg for å sette inn et lite stikk mot sine norske venner.

- Vet hva Rønning sa
- Tidligere har jeg vel hatt et inntrykk av at nordmenn har vært vel så aktive til å drive psykologisk krigføring. Blant annet vet jeg hva Eldar Rønning sa i forkant av det Björn Lind angivelig skal ha sagt til Expressen, sier Inge Bråten.

- Du har tidligere antydet at Norges målsetting om sju langrennsgull i Torino er på grensen til arrogant?

- Nei, det har jeg overhodet ikke gjort. Jeg har sagt at hvis Norge skal ta sju gull, så må Marit Bjørgen ta ganske mange av dem. Og det kan hun fort komme til å gjøre.

Inge Bråten vil heller snakke om svenske medaljehåp i OL enn verbal dragkamp mellom norske og svenske skiløpere. Bråten gikk offensivt ut i forbindelse med verdenscupåpningen på Beitostølen i november og sa at svenskene skal ta seks langrennsmedaljer i Torino.

Vil være offensiv
- Jeg ønsker å være mer offensiv enn svenskene har pleid å være. Det er viktig å sette seg høye mål. Det er ikke sikkert vi når dem, men vi må ha noe å strekke oss etter, sa Bråten den gangen.

Halvannen måned senere mener han fortsatt målsettingen er realistisk.

- I sprint har vi fire gutter som er medaljekandidater. Under normale omstendigheter vil vi kunne ta to medaljer der. Og Mathias Fredriksson er medaljekandidat i alle øvelsene han stiller opp i, det vil si 15 kilometer klassisk, duathlon og femmil, i tillegg til stafetten.

- For jentene ser det ikke like bra ut?

- I sprint er vi veldig bra med, ikke minst blir vi sterke i lagsprinten. På lengre distanser er vi et stykke bak. Men synes du det er realistisk at vi skal heve oss fra 30. plass i VM i fjor til medalje på bare ett år? Jeg synes ikke det.

Møtes i høyden
I likhet med Norge skal svenskene ha mange døgn i høyden før OL. Begge nasjoners løpere kommer til å ligge i Seisser Alm frem mot verdenscuprennet i Davos helga før lekene starter.

- Men det er ikke slik at vi følger etter nordmennene. Det var jeg som oppdaget det stedet, understreker Inge Bråten – som var en pioner på høydetrening i sin tid som norsk landslagssjef i første halvdel av 1990-tallet.

Så gjenstår det å se om den psykologiske krigføringen fortsetter i de italienske alper, eller om broderfolkene slutter olympisk fred.

Hva mener du? Er Norge lillebror i skisporet? Diskuter i Veggavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere