RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dyrere skolemelk

Sist oppdatert:
Norske barn har ennå ikke sett noe til gratis skolemat, som SV lovte flere ganger i løpet av valgkampen. I stedet setter finansminister Kristin Halvorsen nå opp prisen på skolemelken.

Noe av det første Kristin Halvorsen gjør som finansminister, er å innføre en avgift på melkekartonger. For de vel 250 000 elevene i norsk skole som kjøper melk hver dag, blir merregningen rundt en 100-lapp i året, skriver Dagbladet.no.

- En av SVs hovedbegrunnelser for å innføre gratis skolemat, som vi fortsatt ikke har sett noe til, var jo nettopp at dette var et positivt tiltak for de ressurssvake familiene som ikke sender mat med barna sine på skolen. Nå ser vi at en skolemelkordning, som allerede finnes, blir dyrere, sier Jan Tore Sanner, parlamentarisk nestleder i Høyre.

Han mener Kristin Halvorsen ikke kan ha forstått rekkevidden av miljøavgiften de rød-grønne har innført, og ber henne vurdere en fritaksordning for melkekartonger i skoler og barnehager. Også Senterpartiets Per Olaf Lundteigen ber Halvorsen vurdere avgiftsfritak for skolene.

Men Finansdepartementet vil ikke gå med på et avgiftsfritak for alle skoler og barnehager. I stedet åpner statssekretær Roger Schjerva for at skolene kan få billigere melk om de kan dokumentere at de skyller, bretter og gjenvinner 95 prosent av melkekartongene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere