RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VIF-stadion, Vålerenga.
VIF-stadion, Vålerenga. (Bad-architects.OSL/Vifstadion.no)

- Et stort steg mot ny VIF-arena

Sist oppdatert:
Vålerenga jubler. Onsdag vedtok byrådet i Oslo å stille seg bak byggingen av klubbens nye arena.

Vålerenga jobber for å få på plass en ny arena - helst i Bjørvika-området. Frem til nå har imidlertid planene blitt utarbeidet uten at kommunen har vært med på lasset.

Onsdag kveld endret alt seg.

Flertall sikret
Da fremmet Arbeiderpartiet et forslag hvor de ba byrådet gå i dialog med Vålerenga for å bidra til at klubben kan få etablert en ny arena på et egnet sted. Ap og SV fremmet forslaget, vel vitende om at Høyre, Frp, KrF og Venstre ville støtte det. Forslaget ble enstemmig vedtatt. Den politiske velviljen er et stort skritt mot nytt Vålerenga-stadion.

- Byrådet bør bl.a. bidra til å utrede ulike lokaliseringsalternativer som vil kunne være akseptable både sportslig, økonomisk og byutviklingsmessig. Aktuelle alternativer kan for eksempel være stadion over sporområdene ved Oslo S og stadion på Ensjø, heter det i forslaget.

- Men det er ikke flertall for Sørenga-alternativet, påpeker nestleder i byutviklingskomiteen i Oslo, Rina Brunsell Harsvik, overfor TV 2 Nettavisen.

- Viktigere enn Bislett-vedtaket
Avtroppende VIF-direktør, Kjetil Siem, jubler uansett da TV 2 Nettavisen fortalte ham om forslaget.

- Hvis dette er sant, er det fantastisk. Det viser at politikerne i Oslo har skjønt at Vålerenga er en kulturell kraft i hovedstaden. Hvis dette fører til at stadionet blir bygget, er det ikke bare Oslo-historie, men Norges-historie. Det vil være av stor betydning for fotballen i hele Norge, sa Siem onsdag ettermiddag.

- Og dette er et langt viktigere tiltak enn vedtaket om å bygge opp Bislett stadion. Dette vil ha positive ringvirkninger for hele Oslo by, legger han til.

- Men det er ikke flertall for Sørenga-alternativet...?

- En hovedstad med bare ett stadion som ikke kan svelge unna to topplag, som nå, er ikke en hovedstad verdig. Dette kan uansett bli en perle i Bjørvika - hvis det gjøres på rett måte. Og det er helt avgjørende med politisk vilje. Dette er et stort steg videre. Helt avgjørende. Nå gleder jeg meg til å sette meg ned med politikerne, sa han videre.

- Og forslaget om en arena på sporene ved Oslo S, er jo bare to utspark fra Sørenga. Det er veldig nært hverandre, fortsatte Siem jublende.

- Et stort løft for Oslo
Administrerende direktør i Entra Eiendom, Erik Løfsnes, jublet ikke noe mindre enn Siem.

- Dette er glimrende. Dette betyr at man politisk sett ser nødvendigheten av å sette seg ned og drøfte hva som er til det beste for Oslo by og Vålerenga. Det har jo tidligere vært uttalt at man ikke vil ha en sånn dialog. Men det er med glede jeg hører at de tar initiativ til den dialogen. Dette kan bli et stort og viktig løft for Oslo by og Vålerenga, sa Løfsnes til TV 2 Nettavisen.

- Hvis det nå blir en konstruktiv dialog, vil jeg si at et nytt stadion kan være på plass i siste halvdel av 2008, fortsetter han.

Starter umiddelbart
De første møtene i saken er allerede planlagt inneværende uke.

- Vi har jo fått laget en studie av hvordan et slik stadion kan legges over sporområdene, og har invitert jernbaneverket til et møte allerede denne uka. Litt senere skal vi ha et møte med Vålerenga. Vi skal også se på Ensjø-alternativet, sier byråd for byutvikling, Grete Horntvedt, til TV 2 Nettavisen.

- Men vi utelukker ikke at det finnes andre muligheter også, legger Brunsell Harsvik til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere