RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Mona» blåste godt i Bodø

Sist oppdatert:
Brygger slet seg og båter tok seg en tur på egenhånd. Det skal ha blåst opp til orkan i kastene på Helgeland og i Nordland i natt.

- Det blåser ganske godt her, ja. Men så langt har vi heldigvis ikke fått inn meldinger om personskader. Folk er fornuftige og holder seg inne, sier operasjonsleder Arve Westgaard i Salten politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Ved Bodø lufthavn er det registrert kast på 58 knop, sterk storm. Men søndag kveld var det etter det kontrolltårnet på flyplassen opplyser, orkan i kastene. Ekstremværet på kysten har fått navnet «Mona».

Deler i lufta
Vindkastene tok godt for seg av nybyggene i Bodø. Flere byggherrer ble kalt ut for å sikre bygningsdeler som hadde blitt revet av eller som var på vei bort fra nybygde hus.

- Det er en del takplater som har blåst av. Politimannskaper har også festet deler som var delvis avrevet, sier Westgaard.

De løse delene har blåst inn i andre bygninger, som også har fått skader i uværet.

Bulkede biler
Tre bileiere i Bodø sentrum møter bulkede biler når de står opp i dag. Et stillas falt ned over tre personbiler. Flere veier er stengt som følge av at trær har blitt rykket opp og sperret veibanen, ifølge politiet. Også fjellovergangene ned til Bodø og veien over til Sverige er stengt.

Westgaard forteller også at det har vært flere lokale strømbrudd eller strømbortfall.

Brygge på tur
Det ble travelt for båt og bryggeeiere da en flytebrygge i Meløy slet seg. 30 båter var festet til brygga, som lå og drev i havnebassenget.

- Heldigvis fikk noen karer sikret brygga med et tau, slik at der ikke drev til havs. Så nå blir den liggende innenfor moloen til det løyer, sier operasjonslederen.

Også noen småbåter har slitt seg, men de har raskt blitt fanget opp igjen.

Etter værmeldingen skal vinden spakne noe i dag tidlig, til nordvestlig liten storm.

Hovedredningssentralen i Nord-Norges lokaler ligger rett ved sjøen, og der krysser de fingrene for at vinduene holder. Huset ligger nemlig rett i vindretningen.

Den sterke vinden har så langt ikke hatt innvirkning på flytrafikken. De første flyene landet som normalt på Bodø lufthavn mandag morgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere