RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britney Spears er farlig

Plateselskapet Sony BMG er involvert i en ny kopibeskyttelsesskandale. Plater fra artister som Britney Spears, Dido og Santana kan gi deg problemer.

Ikke mange ukene etter at Sony BMG ble avslørt i en stor skandale ved å distribuere viruslignende programvare på sine utgivelser, har selskapet igjen blitt avslørt å infisere brukernes maskiner med farlig programvare.

Kjøres automatisk
Denne gangen er det kopibeskyttelsen som er laget av selskapet SunnComm. Programmet, som kjøres automatisk når platen puttes i maskinen, inneholder en svakhet som gjør at maskinen blir stående åpen for angrep, skriver Cnet.

Denne gangen har derimot ikke Sony BMG tenkt å gjøre den samme feilen som forrige gang ved å nekte for at det er noe problem. Selskapet har laget et program som ordner opp i feilen som kan lastes ned fra selskapets hjemmesider.

- Vi er fornøyd med at Sony BMG reagerte raskt og ansvarsfullt når vi gjorde de oppmerksom på problemet, sier Electronic Frontier Foundations advokat Kurt Opsahl.

Mange kjente artister
Sikkerhetshullet følger med på totalt 27 utgivelser fra en rekke svært kjente artister. Dette inkluderer Alicia Keys, Babyface, Britney Spears, Cassidy, Dido, David Gray, Maroon 5, Santana og Sarah McLachlan.

For en komplett liste av utgivelser, se på denne siden. Har du kjøpt noen av disse platene i utlandet, kan du laste ned en sikkerhetsfiks her.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere