Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

- Telenor med mafiametoder

Shopping med annonselenker

Hoka tar fjellstøvler til et helt nytt nivå

Oddsen med annonselenker

Oddsekspertene tror Norge taper

Mobilselskapet TalkMore er ikke nådige mot sin konkurrent Telenor, og anklager selskapet for bedrive mafiavirksomhet.

Hvis du kjøper en mobiltelefon med bindingstid og operatørlås, er du avhengig av å skrive inn en kode for å oppheve denne låsen. Først da kan du etter bindingstiden bytte abonnement.

Telenor somler
Mens de fleste teleoperatører tilbyr en slik kode umiddelbart etter at bindingstiden er utløpt, kan det med Telenor gå 1-6 uker før denne koden blir levert.

Ifølge Talkmore benytter Telenor denne tiden til å ringe opp kunden og friste med nye tilbud, og gjerne ny bindingstid. Ifølge selskapet ringer telegiganten opp flere ganger og påpeker at det kan ta lang tid å få tilsendt denne koden for å låse opp telefonen.

- Mafiavirksomhet
- Dette er mafiavirksomhet fordi de konstruerer en situasjon for å tvinge kundene til å bli, sier markedsdirektør Morten Ove Nilssen i Talkmore til TV 2 Nettavisen.

Selskapet har derfor inngått et samarbeid med et nettbasert selskap som har spesialisert seg på å låse opp telefoner. Talkmore betaler selskapet for å skaffe kodene som låser opp telefoner til personer som ønsker å bli kunde i selskapet.

Telenor lover å forbedre seg
- Mange får koden med en gang, men vi har ikke vært flinke nok. For mange får problemer, og det tar vi selvkritikk på. Fra nyttår får vi på plass et system som gir kundene koden umiddelbart, forteller informasjonssjef Atle Lessum i Telenor til TV 2 Nettavisen.

Han avviser samtidig at de bedriver mafiavirksomet, og synes det er merkelig at selskapet vil låse opp konkurrentens telefoner.

- Ingen i bransjen er tjent med å ha kunder som ikke vil være kunder. Men som kunde er det naturlig å kontakte Telenor om en ikke vil være kunde hos oss lenger, sier Lessum

Kortvarig pr-stunt
Med Telenors nye system på plass innen halvannen måned, ser det ut til at Talkmores samarbeid med Unlock kan bli av den kortvarige sorten.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus