RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvor er Dynastiet nå?

Ingen av hovedrolleinnehaverne er døde, men suksessen etter serien har kanskje uteblitt. Se bilder av dem nå her.

(SIDE2): I 1981 dukket «Dynastiet» opp i USA som TV-serie. Blake, Krystle, Alexis og alle de andre i serien om oljegiganter i Denver slo til med et brak på norske TV-skjermer hvor man aldri tidligere hatt sett noe lignende. Vi har sett på hvor skuespillerne fra serien er nå.

  • Se bildekarusell nederst i saken

John Forsythe (Blake Carrington)
Den nå 87 år gamle John Forsythe het egentlig John Lincoln Freund da han ble født i 1918. Hans far var businessmann på Wall Street, og var ikke spesielt glad for at hans sønn ville bli skuespiller. John startet i en del såpeserier på radio og Broadway før han fikk en filmkontrakt med Warner Bros. I sin filmkarriere spilte han sammen med storheter som Cary Grant og Errol Flynn før han fikk sin første hovedrolle i «The Captive City» i 1952.

Det var likevel på TV John gjorde det best. Hans første store TV-rolle var som Bentley Gregg i den klassiske amerikanske serien «Bachelor Father» - en rolle han hadde fra 1957 til 1962. På 70-tallet var han stemmen til Charlie i Charlie's Angels før han i 1981 ble Blake Carrington.

Etter at Dynastiet tok helt slutt i 1989 har han spilt i TV-serien «The Powerst That Be» hvor han blant annet spilte mot David Hyde Pierce (Niles). Serien ble kritikerrost, men ble tatt raskt av skjermen på grunn av lave seertall. Da serien ble kansellert tok John Forsythe over som programleder for «I Witness Video» - en programserie med morsomme amatørvideoer. Siden 1999 har han kun gjort tre større oppdrag: Som stemmen til Charlie i Charlie's Angels-filmene og i en tegnefilm kalt «We Wish You A Merry Christmas.» For stemmeoppdraget i Charlie's Angels fikk han fem millioner dollar.

John Forsythe har vært gift tre ganger. Sist gang var i 2002 hvor han giftet seg med Nicole Carter. Da hadde han vært enkemann siden 1994 da hans kone gjennom 51 år, Julie Warren, døde.

Linda Evans (Krystle Grant Jennings Carrington)
Den norsk-ettede Linda Evenstad skiftet navn til Evans da hun skulle bli stjerne. En av hennes første roller var som en tenåring som var forelsket i Bentley Grigg (John Forsythe) i «Bachelor Father». Linda Evans var i seks år gift med John Derek. Hennes første filmrolle kom som 21-åring i filmen «Twilight of Honor» i 1963. Hennes første store rolle kom i 1965 med TV-serien «The Big Valley» hvor hun blant annet spilte mot Lee Majors.

Etter at hun fikk en av de største rollene i «Dynastiet» har Linda spilt i åtte forskjellige TV-filmer, den siste i 1997. Samtidig har hun startet sin egen kjede med treningssentre og var gjest i bryllupet til Charles og Camilla.

Joan Collins (Alexis Morrell Carrington Colby Dexter Rowan)
Den kanskje mest kjente av skuespillerne i «Dynastiet» før serien kom på skjermen i Norge ble født i 1933 i London. Hennes første rolle kom som en skjønnhetsdronning da hun var 18 år og tre år senere hadde sin første hovedrolle i filmen «Our Girl Friday.» Tre år før hun ble Alexis spilte hun hovedrollen i filmatiseringen av sin søsters bok, «The Stud.»

I årene etter «Dynastiet» har Joan spilt i flere filmer, deriblant en meget godt betalt rolle i filmen «The Flintstones in Viva Rock Vegas.» Hun fikk også en av hovedrollene i filmen Annie 2. Hennes siste rolle var i den nederlandske filmen «Ellis in Glamourland» i 2004.

Joan er nå gift for femte gang. Hun ble først gift som 18-åring med Maxwell Reed, som i løpet av ekteskapet deres prøvde å selge henne til en arabisk forretningsmann. Hennes siste ekteskap ble inngåt i 2002.

John James II (Jeffrey Broderick 'Jeff' Colby)
John hadde ikke lange erfaringen da han ble håndplukket til rollen som Jeff i oljeserien. Kun en mindre rolle i TV-serien «Search for Tomorrow» var det som fantes på hans CV. Hans egentlige navn var Herb Oscar Anderson, noe også hans fars navn var (ergo II-tallet i navnet).

Etter at serien var over har han spilt forskjellige roller i seks TV-filmer, samt hatt en av rollene i såpeoperaen «As the world turns.» John har også hatt to mindre roller i kinofilmene «Icebreaker» og «Peril.»

Rett etter at «Dynastiet» var over giftet John seg med Denise Coward. De har to barn sammen.

Pamela Sue Martin (Fallon Carrington Colby)
Pamela var Fallon fram til 1984 i serien. Hun er ett år yngre enn Linda Evans. Starten på hennes karriere kom som modell, men i 1971 gikk hun på audition for en film og fikk hovedrollen. Året etter kom «To Find a Man.» En film hvor også Lloyd Bridges spiller. Flere filmer fulgte før hun fikk hovedrollen som Frk. Detektiv Nancy Drew i en tv-serie som kun varte i ett år.

Etter at hennes tid som Fallon var over skrev hun og spilte hovedrollen i filmen «Torchlight.» i 1985. Hennes siste opptreden på film kom i 1990 med «A Cry in the wild.» Hun har også spilt i flere teateroppsettninger og vært en svært aktiv miljøaktivist -blant annet i Greenpeace.

Emma Sams (Fallon Carrington Colby II)
Emma kom fra en stor rolle i TV-serien «General Hospital» da hun ble draftet inn i Dynastiet. En stund spilte hun i begge seriene.

De siste årene har Emma spilt i flere TV-filmer og barnefilmer. Fra og med i år har hun hatt en av hovedrollene i såpeserien «Doctors». Emma har vært gift tre ganger. Hun ble sist skilt i 2003. Hun er nå 45 år gammel.

Al Corley (Steven Daniel Carrington)
En av flere av karakterene som ble byttet ut med andre skuespillere. Al var egentlig dørvakt på Studio 54. Etterhvert fikk han flere små roller i TV-produksjoner før han fikk sin første større rolle i oljeserien.

Det ble kun ett år på Al i «Dynastiet.» Når han gikk ut av serien spilte han i flere mindre roller, før han igjen tok over som Steven for tv-filmen som samlet karakterene igjen. I år debuterte han som regissør med filmen «Bigger than the sky.» Filmen har blitt godt mottatt i USA.

Jack Coleman (Steven Daniel Carrington II)
Jack kom fra såpeoperaen «Days of Our Lives» til «Dynastiet» for å ta over for Al Corley. Han spilte i serien fram til 1988, men gjentok ikke sin rolle i gjenforeningsfilmen.

Etter hans glansdager har han spilt flere mindre roller i Hollywood-produksjoner, deriblant «Spawn.» Hans siste rolle var i Stephen Kings amerikanisering av «Riget» - han spilte i en av hovedrollene. I 2003 spilte han i «Studio City» - basert på hans eget manus. Filmen har forsvunnet uten spor.

Gordon Thomson (Adam Alexander Carrington/Michael Torrance)
Hans gjennombrudd kom som den onde Michael/Adam, noe som gjorde han meget populær i Norge. Etter at serien var over tok han en ny stor rolle i en såpeopera, som den tredje Mason Capwell i «Santa Barbara.» I tillegg har han også vært innom seriene «The Young & The Restless» og «Sunset Beach.»

Gordon er nå 60 år gammel.

Michael Nader (Farnsworth 'Dex' Dexter)
Hans første film var i 1963, den het «Beach Party» - i den filmen spilte også Linda Evans. Det ble totalt syv feste/bikini-filmer på rad før Michael fikk sin første rolle i en TV-serie. «Gidget» varte bare i ett år, men i 1978 ble han den første Kevin Thompson i såpen «As the World Turns.»

Etter rollen som Dex fikk han flere mindre roller i TV-filmer før han i 1991 tok rollen som Dimitri Marick i såpen «All My Children.» En rolle han hadde til 2001 hvor han ble dømt for narkotikamisbruk.

Pamela Bellwood (Claudia Johnson Blaisdel Carrington)
Pamela hadde spilt i flere TV-filmer og hadde hovedrollen i den lite suksessfulle TV-serien «W.E.B.» før hun ble Claudia i oljeeventyret.

Etter slutten på «Dynastiet» har hun spilt i flere TV-filmer. Hennes siste større rolle kom i 1998.

Catherine Oxenberg (Amanda Bedford Carrington)
Den første rollen til frk. Oxenberg var som prinsesse Diana. Da hun ble skrevet inn i serien i 1984 var hun 23 år gammel. Hun er utdannet fra Harvard, og var en kjent modell før hun ble skuespiller.

Etter rollen som Amanda har Catherine vært en ettertraktet TV-skuespiller og har vunnet flere priser for sine rolletolkninger. Hennes siste bidrag til underholdningsindustrien er som stemme i spillet «Starship Troopers.»

Hun er gift med Caspar Van Dien, en syv år yngre kjekkas. De har to barn sammen.

Karen Cellini (Amanda Bedford Carrington 2)
Hennes eneste rolle er som Amanda 2. Ukjent hva hun har gjort etterpå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere