RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VM-kvalik på et potetjorde

Sist oppdatert:
Det må kalles en arrangørskandale når VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Tsjekkia må spilles på en bane som mest av alt ligner et potetjorde. Hvorfor ble kvinne-cupfinalen spilt på Ullevaal?

Det går an å bli så politisk korrekt at beslutningene blir tåpelige. TV 2 Nettavisen har stor respekt for resultatene til norsk kvinnefotball og vi gleder oss over fremgangen til de beste lagene.

Likevel må det være feil å arrangere tre fotballkamper på en drøy uke på en slitt gressmatte i midten av november.

Skylden er selvsagt ikke Team Strømmen eller Askers. De spilte en underholdende og dramatisk cupfinale. Dessverre ble banen dårligere og dårligere utover i kampen.

Slik så gressteppet på Ullevaal ut etter søndagens cupfinale.
Dagen etter var det guttas tur. I det som måtte bli en muskelkamp mellom Molde og Lillestrøm stod spillerne etterhvert med gjørme til anklene og en teknisk flott spiller som Robert Koren ble redusert til en middels gampespiller. Det blir en parodi når spillet må ut på siden av banen for at spillerne skal få gress under beina.

Allerede de norske cupfinalene var ille, men der er taperne likevel «bare» norske.

Nå skal Norge være vertskap for en internasjonal storhet som Tsjekkia - med store deler av den fotballinteresserte verdens øyne vendt mot Ullevaal. Vi risikerer å bli gjort til latter hvis ikke banemannskapene på Ullevaal klarer å trylle på en snau uke.

Var det uungåelig?

For det første er det uforståelig at man trodde at den slitte Ullevaal-matta kan takle tre kamper på så kort tid - etter en lang sesong med mange landskamper samt både Lyns og Vålerengas seriekamper.

Deretter burde Fotballforbundet tatt konsekvensen og flyttet noen av kampene.

Den mest historisk tradisjonelle er herrenes cupfinale på Ullevaal. Kanskje burde den gått som planlagt.

Men både Asker-Team Strømmen og Norge-Tsjekkia kunne med hell vært flyttet til andre baner - for eksempel Lerkendal.

Den beslutningen turde ingen ta, av åpenbare grunner.

Nå blir alle tapere, og det er for dumt!

Hva mener du om kampene på Ullevaal? Måtte alle kampene gå i Oslo, eller kunne man flyttet på noen av dem og i tilfelle hvilke? Diskuter saken på TV 2 Veggavisen (trykk her ).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere