RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Junta flytter hovedstaden

Sist oppdatert:
Burmas militærjunta har bestemt seg for å flytte hovedstaden til jungelområdene 600 kilometer nord for Rangoon.

Ifølge informasjonsminister og general Kyaw Hsan har ni departementer allerede startet flyttingen til byen Pyinmana, 600 kilometer nord for hovedstaden Rangoon, melder BBC.

-Myndighetene har valgt Pyinmana fordi den er sentralt plassert, sier Hsan.

På gulvet
Det nye regjeringskomplekset omfatter rundt ti kvadratkilometer. Men så langt er bare et fåtall av bygningene ferdige. De første byråkratene som var med på flyttelasset ble møtt av spartanske forhold. Mange har måtte sove på gulvet i halvferdige bygninger, og måtte reise uten familiene sine.

Den virkelige årsaken til flyttingen er ikke klar. Enkelte observatører mener militærjuntaen frykter et angrep fra USA. Andre peker på at juntaen følger en århundrelang tradisjon blant burmesiske herskere som har flyttet byr og hovedsteder på grunn av råd fra spåmenn.

Uansett vil flyttingen til Pyinmana legge hovedstaden nærmere konfliktområdene Shan, Chin og Karen states, melder BBCs korrespondent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere