RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mesteren mot eleven

I dag starter tidenes sjakkduell her i landet: Historiens beste norske sjakkspiller, Simen Agdestein, mot hans unge elev og supertalent, Magnus Carlsen (14).

Ingen vil bestride Agdesteins status som tidenes største norske sjakkspiller. Simen var Norges første stormester, og den yngste i sin tid. Senere har han fått følge av en håndfull flere norske stormestre, blant dem det unge supertalentet Magnus Carlsen. Dette er bakgrunnen for at hele sjakk-Norge har sett frem til dagens duell med forventning.

For TV 2 Nettavisen var det enkelt å svare ja da vi ble spurt om vi kunne ta på oss å arrangere kampen. Sjakk har alltid vært interessant for våre lesere, og vi likte også tanken på å la tidenes duell bli gjennomført på fremtidenes vis; som en live overført duell alle kan følge på nettet fra minutt til minutt.

Du kan følge duellen her fra klokken 10.00: (trykk her )

Hvem vinner så duellen?

Der skal vi være ytterst forsiktige med å spå noe som helst. Undertegnede har møtt dem begge i såkalte simultanmatcher (hvor 30-35 glade amatører blir massakrert av stormesteren som bruker noen sekunder på hvert trekk). Hverken Simen eller Magnus brukte særlig mange kalorier på akkurat den utfordringen...

Men også ekspertene strides (les saken her ), så det er vel greit å si at kampen er relativt åpen. Simen Agdestein har vært lenge på toppen, mens Magnus Carlsen er på vei opp, og det siste har han hatt flere gode resultater. Men så er det det faktum at Simen har vært læreren og kanskje har et lite psykisk overtak som følge av det.

Kampen går over to dager, og står det uavgjort blir den avgjort med ekstrapartier på onsdag.

Hvem tror du vinner årets NM? Diskuter sjakk-duellen på TV 2 Veggavisen (trykk her ).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere