RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV truer Statoil

Sist oppdatert:
SV-topp Hallgeir Langeland mener Statoil på utilbørlig måte blander seg inn i regjeringsforhandlingene.

Ifølge Langeland bruker Statoil nå flere millioner kroner på en reklamekampanje om oljeboring i Nord-Norge. Dette er å blande seg inn i regjeringsforhandlingene mener Langeland.

Nettopp oljeboring i Nord-Norge er et av de største stridstema under regjeringsforhandlingene på Soria Moria.

- Statoil har overskredet budsjettet på Snøhvit med 19 milliarder kroner. Nå bruker de millioner av kroner på å få opp aktiviteten i Nord-Norge. Det synes jeg er helt uakseptabelt, sier Langeland til TV 2 Nyhetene.

Han mener Statoil på denne måten misbruker sin posisjon, og at dette er spesielt ille ettersom det er det norske folk som i hovedsak eier selskapet.

Langeland mener dette bør få konsekvenser for selskapet når den nye regjeringen er på plass.

- Det er utilbørlig av ett selskap å oppføre seg slik, spesielt for ett selskap som er eid av det norske folk som avgir stemme ved valg. Andre organisasjoner sitter ikke med millioner på bok som de bruker på å presse slik Statoil nå gjør. Natur og Ungdom har ikke slik kapital, dette er en fremgangsmåte som ikke likner grisen. Dette få konsekvener når den nye regjeringen er på plass, sier Langeland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere