RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra rap til økonomi

I januar kommer han med sitt tredje album, han er programleder på kanal 24 og startet i høst sine markedsøkonomistudier på BI. Side2 har møtt den allsidige rapperen Diaz

(SIDE2): Andres Diaz vokste opp i en musikalsk familie. Da han var 13 år gammel startet han som DJ på den lokale ungdomsklubben på Jessheim, der han jobbet i 7 år. Siden har det gått slag i slag for den kjente rapperen.

Det noe særegne navnet har bakgrunn i hans halvt spanske bakgrunn.

- Min mor er norsk, mens min far en spansk. Mamma er et typisk eksempel på en norsk jente som bet på en spansk strandløve, og her ser du resultatet, sier han og ler.

Livet til Diaz er hektisk. Veldig hektisk. Musikken står høyt i fokus. I tillegg jobber han som programleder for Gatemusikk på kanal 24, og i et eventbyrå. I en alder av 29 år startet han i tillegg nylig på et treårig studie i markedsøkonomi på BI.

- Jeg kommer fra bakvendtland. Jeg har alltid gjort det motsatte av andre, sier han til side2.

Hva gjør du når du endelig har litt fri?

- Da prøver jeg å finne måter å slappe av på, ta noen pauser og komme meg litt bort. I tillegg trener jeg mye og prøver å ta noen fisketurer.

Diaz er en ivrig fisker. Og finner roen når han sitter ved vannet og fisker. Det er disse opplevelsene som har inspirert han til låten «Mitt stille vann», som er Diaz sin nye singel fra albumet «Jessheimfanden», som blir utgitt i januar 2006.

Hør «Mitt stille vann» her

Låten er noe annerledes enn det han har gjort tidligere.

- For å holde ut med musikken må man være på søken etter noe nytt. Jeg prøver å være en allsidig artist som kan gjøre alle mulige låter.

Side2 har møtt den ærlige og målrettede artisten Diaz.

Hva forbinder du med høsten?

- Høsten for meg betyr stress, særlig i denne bransjen. Høsten er en slitsom tid. I tillegg begynner jo eksamenene å nærme seg.

Hvordan ser din lørdag ut?

- Som regel, hvis det ikke er turneperiode, pleier jeg å ta det rolig. Kose meg og slappe av litt. På lørdager prøver jeg å ha det litt gøy.

Hva er ditt favorittmåltid?

- Der må jeg svare Sushi. Fordi det er lett mat som smaker godt.

Hva vil du si er din beste og mest negative side?

- Det negative ved meg er at jeg er en veldig målrettet og dedikert person, dette er noe som kanskje går ut over mine nærmeste, ofte på grunn av at jeg får så lite tid sammen med dem. Jeg har dessuten et medfødt konkurranseinstinkt som gjør at jeg er en veldig dårlig taper. Jeg er også litt dårlig på å bruke tid til å slappe av og bruke tid på meg selv.

«Jeg er en veldig dårlig taper»

Beste:

- Jeg er en person som setter vennskap høyt. Folk vet hvor de har meg. De kan stole på meg 100 prosent. I tillegg er det jo på mange måter positivt å være målrettet og dedikert.

Kan du fortelle om noe, noen som har gjort inntrykk på deg?

- Jeg tror ikke at det er en spesiell person som har gjort inntrykk på meg. Men jeg er veldig fascinert av sterke personer, folk som virkelig brenner for noe og som har en ærlighet ved seg. Det kan være alt fra en politiker til en som står på et gatehjørne på vegne av Frelsesarmeen.

Har du noe forbilde, eventuelt hvem?

- Personlig har jeg ikke noe forbilde. Det nærmeste jeg kommer er foreldrene mine. Jeg så opp til de når jeg var mindre, og det gjør jeg fortsatt. De står meg nært og betyr mye for meg.

Hva gjør deg glad?

- Det er mye som gjør meg glad. Spesielt det å være i et godt lag med gode venner, det er det beste. Musikk betyr mye for meg, derfor blir jeg lykkelig når jeg kan få drive med det. I tillegg blir jeg glad når jeg når de mål jeg setter meg. Stort sett er jeg ganske glad og fornøyd.

Hva gjør deg trist?

- Uærlighet er noe av det verste jeg vet. Det er trist når folk jeg stoler på svikter.

«Uærlighet er noe av det verste jeg vet»

Den beste årstiden?

- Helt klart sommeren. Jeg mener at humøret til folk generelt sett er bedre på sommeren. Folk får en annen utstråling, som lett smitter. På denne årstiden kan jeg også fiske, det er bra.

Har du en drøm eventuelt hva er den?

- Min drøm er å ha en interessant jobb. Ikke minst å ha mer tid til å slappe av og drive med fritidssysler som fiske. Kort og godt og ha et rolig og avbalansert liv.

- Jeg hadde en drøm når jeg 12-13 år om å engang få gitt ut et album. Nå, i en alder av 29, kommer jeg med mitt tredje album.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere