RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

- Her sitter Siv og lyver

Sist oppdatert:
Her er tv-bildene av Siv Jensen der hun ifølge John I. Alvheim «lyver for det norske folk» om sex-skandalen i Frp.

Alvheim, som gikk av som nestleder i Frp i vår, kommer i sin nye bok med en inngående avsløring av partiledelsens løgner om Søviknes-saken i 2001.

Her er tv-bildene (web-tv) hvor Siv ifølge Alvheim serverer blank løgn.

Her gråter Siv på pressekonferanse (web-tv).

- Søviknes-saken ble en forferdelig belastning for hele partiet etter at Terje Søviknes tilsto å ha hatt seksuell omgang med ei ung jente på et landsmøte i Fremskrittspartiets Ungdom, fastslår Alvheim i biografien.

Han innrømmer at han fikk rede på hva som hadde skjedd på landsmøtet i god tid før sex-skandalen sprakk i mediene.

- Det samme gjorde partiledelsen, avslører han.

Den valgte partiledelsen bestod den gang av Carl I. Hagen og nestlederne Siv Jensen og Terje Søviknes.

Pinlig tv-løgn
Til tross for at partiledelsen var kjent med saken i lang tid, stod Søviknes fram 25. januar og bedyret sin uskyld på Tabloid i TV 2, sammen med Siv Jensen, som avviste at han hadde opptrådt på noen måte som kunne skade Frp.

John Alvheim kommer med mange avsløringer i sin biografi.
John Alvheim kommer med mange avsløringer i sin biografi.

Saken sprakk i mediene 12. fabruar og ble en stor påkjenning, og ikke minst svært lite hyggelig for Siv Jensen, som så seg nødt til å lyve i et direktesendt TV-program, sier Alvheim i boken:

- Partiledelsen burde ha forhindret at Siv Jensen og Terje Søviknes havnet i denne situasjonen. Men tvert i mot anbefalte partiledelsen de to å møte opp til det jeg vil karakterisere som et av de pinligste politiske programmer norsk fjernsyn noen gang har sendt.

Tapte tøffe diskusjoner
Ifølge Alvheim kom saken opp såpass tidlig at partiledelsen kunne ha hindret Søviknes i å bli nominert på Frps stortingsvalgsliste i Hordaland.

- Vi hadde lange og tøffe diskusjoner om dette, og uheldigvis valgte partiledelsen å ikke gjøre noe med saken før den kom så langt at den sprakk og ble en mediebombe – til stor skade for partiet og til stor forlystelse og skadefryd for enkelte politiske motstandere, sier partiveteranen i biografien ”Alvheim”, som er ført i pennen av Arvid Møller og utgitt på Schibsted Forlagene.

Den seksuelle affæren med 16-åringen kostet Søviknes vervet som nestformann i partiet. Alvheim roser hans politiske evner, men fastslår samtidig at Søviknes manglet den ryggraden en leder bør ha.

Usannheter
Alvheim hevder at løgner og halvsannheter er svært utbredt i det politiske livet, og at det ikke hefter ved Frps kommende partileder i dag at hun er tatt i å ha løyet bevisst overfor velgerne.

- Men det må ha vært en vanskelig tid for Siv Jensen, sier Alvheim til TV 2 Nettavisen

Jensen er ikke tilgjenglig for kommentar.

Her kan du lese mer om sex-skandalen som rystet Frp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere