RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smartest i kongefamilien

Sist oppdatert:
Hvem er mest pop i kongefamilien? Og hvem synes vi nordmenn er den smarteste av våre kongelige? Si din mening!

God kveld Norge har sammen med TNS Gallup gjort en rojal meningsmåling. Og her er dommen.

Ari Behn kom som et friskt pust inn i kongefamilien, men den norske befolkningen er konservativ. Bare 1,3 prosent har han som sin favoritt. Det gir Ari Behn en sjette og siste plass i kåringen.

Damene sliter

Mette-Marit er heller ikke særlig populær. 6,5 prosent liker henne best, viser meningsmålingen.

Dronning Sonja har over 8 prosent tilhengere, og nordmenn tror hun er blant de smarteste i kongefamilien. Blant kvinner og eldre er dronningen enda mer populær, men alt i alt havner hun på en fjerdeplass i kåringen.

Prinsesse Märtha har lest seg inn i norske hjerter, og 18 prosent liker henne best av alle de kongelige. Blant kvinner er hun dessuten nummer 1.

Klok Harald
Den folkelige kong Harald har et godt grep om folket, og over 25 prosent liker ham best. Han regnes også som en klok mann.

Men aller flest liker kronprins Haakon best, og han er særlig populære blant urbane med høy utdannelse. Det norske folk tror også han er smartest i familien.

En fersk undersøkelse viser imidlertid at interessen for kongehuset blant unge nordmenn er heller laber . I meningsmålingen svarer 71 prosent av de spurte ungdommene at de ikke er så opptatt av kongefamilien. 16,3 prosent vil avskaffe monarkiet, heter det i Aftenpostens søndagsutgave.

Enig? Si din mening i Veggavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere