RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

- De skyter, de skyter!

Sist oppdatert:
«Det er fra Nokas i Stavanger. Vi har et ran». Slik begynner meldingen til politiet mandag 5. april 2004. Like etter høres skudd fra maskingevær. Hør politiets dramatiske opptak her.

Klikk for å spille av nødsamtalen.Spiller lydklipp..

TV 2 Nettavisen har fått tilgang til unikt lydmateriale fra Stavanger og Domkirkeplassen under Nokas-ranet 5. april 2004 - fra den første meldingen om ran i Norsk Kontantservice, til telefonene om at en politimann er skutt i kommandobilen.

I lydavspilleren til høyre kan du høre en av flere telefonsamtaler fra ansatte i Nokas som ringte og fortalte at de ble utsatt for ran. Mens den ansatte snakker med politiet hører man maskingeværild i bakgrunnen.

Toska skyter
Maskingeværilden du hører er David Toska i det han tømmer det første av to magasiner med sin Kalashnikov inn i vinduet i bakgården på Nokas. Midtveis i opptaket løper David Toska ut på Domkirkeplassen og henter inn en annen raner som er bevæpnet med et AG-3 maskingevær. Deretter hører du også han tømme to magasiner mot Nokas. Like etter dette gikk ranerne inn gjennom det ødelagte vinduet. Til sammen ble det skutt rundt 100 skudd før ranerne tok seg inn i underetasjen.

Fortvilet
TV 2 Nettavisen har tidligere gjengitt Toskas egen historie om hvordan han trodde at vinduet skulle være lett å komme gjennom, og hvordan han i fortvilelse fyrte løs med sitt automatvåpen.

Gjennom lydopptakene får man et unikt innblikk i kommunikasjonen mellom operasjonssentralen og politimennene ute på Domkirkeplassen i minuttene som fulgte. Vi hører den enepolititjenestemannen på Domkirkeplassen rope at han blir beskutt.

På en telefonsamtale ringer en polititjenestemann inn og forteller at han ble tatt som gissel og at ranerne skjøt rett over hodet hans. TV 2 Nettavisen har tidligere skrevet historien om denne mannen som ble tatt som gissel av raneren som skjøt og drepte Arne Sigve Klungland.

På en av samtalene kan man også i bakgrunnen høre de kraftige drønnene fra AG-3 geværet.

På TV 2 Nyhetene klokken 21 i kveld kan du høre mer av de dramatiske meldingene fra denne skjebnesvangre morgenen.

TV 2 Nettavisen vil på samme tid legge ut et større lydopptak fra dødsranet på Domkirkeplassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere