RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De største reality-blemmene

Sist oppdatert:
Høsten nærmer seg med en rekke nye realityserier. Forhåpentligvis flopper de ikke like mye som disse seriene. Les om intriger, rettssaker og bitre deltagere.

(SIDE2): Blant tidenes største TV-tapere er «Kråkeslottet», som var TV 3s storsatsing vinteren 2002. I serien skulle deltagerne pusse opp et falleferdig hus til et hotell som de selv skulle drive. Serien ble en fiasko med elendig kritikker, tekniske problemer og dårlige seertall. Realityprogrammet hadde en bunnotering på 22.000 og nådde aldri flere enn 100.000 seere. I tillegg krevde deltageren som havnet på andreplass en halv million kroner, fordi hun mente vinneren brøt reglene. Vinneren av TV3-serien var André B. Iversen.

Rettssak og fiasko
Årets TV-serie «Nr.15», der fire par skulle pusse opp hver sin leilighet i løpet av 52 dager, ble også en fiasko for TV 3. Vinnerparet var alene om å tjene penger på den tøffe oppussingen. Fiaskoen var komplett da det ene paret ikke fikk ett eneste bud på leiligheten. Det blir neppe flere episoder av serien som er en blåkopi av TV 2s «Nr. 19». I ettertid har deltagerne også truet med rettssak.

I fjorårets «Singel 24-7» på TV 3 ble 12 single personer innesperret og overvåket i et leilighetskompleks på Fornebu. Seks leiligheter ble bygd opp der ti av deltagerne bodde parvis. Ingen ble stemt ut, men TV-seerne var med på å påvirke hvem som skulle bo sammen. Ikke ulikt Big-Brother ble deltagerne servert alkohol, noe som førte til flørting, intriger og flere av deltagerne drakk seg fra sans og samling. Programmet høstet dårlige kritikker. Dagbladet skrev: «søtladet kalkunfjernsyn» og ga serien terningen én, mens VG ga en toer og konkluderte med at «det er rett og slett så dumt at ingen har funnet på det før».

Sykemeldt av serien
Bill. mrk: Bryllup var heller ikke den store suksessen. Det ble sendt sendt to sesonger av serien på TV 3, der kvinnene skulle finne mannen i sitt liv og gifte seg i siste episode. Men ingen kvinnen som deltok giftet seg, i tillegg torde deltager Ann-Kristin Gresby nesten ikke gå ut og ble folkesky etter serien. Hun mente også at hun følte seg presset til å spille skuespill og at TV-kanalen lekte med følelsene hennes. Hun karakteriserer innspillingen som en svært vanskelig tid.

Raskt singel
TVNorge sendte i fjor den norske utgaven av «Ungkarskvinnen» . Janniche Adolfsen ble omtalt som for sjenert og tilbakeholdent til konseptet, hun mente også selv at hun ikke var riktig person til å være med i programmet. Adolfsen ga den siste rosen til Marius Heyerdahl, men han dumpet henne etter bare to uker. TV-produsentene sendte inn svenske Danielle midt i serien, noe som satte en bitteliten fart i serien.

I «Camp Molloy» kjempet 17 deltakere mot naturkreftene i Australias villmark. Serien ble ingen suksess, verken i Norge eller i Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere