RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjempelaks i Stjørdalselva

Sist oppdatert:
Søndag kveld dro Tomm Ulsletten fra Enebakk opp en kjempelaks i Stjørdalselva, i selveste Kongerikhølen. 20,2 kilo er den største i elva for sesongen.

Ulsletten var i ekstase da han så vekta tippe over 20 kilo og endte opp på 20,2 kilo.

- Denne laksen skal opp på veggen, sa han.

Kamp
Etter en vill og strabasiøs ferd i elva søndag ettermiddag der laksen bestemte retningen, måtte fisken til slutt gi opp.

–Den gikk absolutt dit den selv ville, jeg hadde ingen kontroll på den. Og da klepper Øivind Bodal skulle kleppe fisken, så måtte til og med han ha hjelp, fordi laksen var for stor, kunne Ulsletten fortelle til TV 2 Nettavisen.

Laksen veide så mye at kleppen nesten røyk- med kroken utbøyd er den ikke lenger brukbar til noe, ifølge Ulsletten.

Raste ut
-Vi hadde fisket kun i 15 minutter da jeg så at laksen slo på marken. Jeg lot han kjenne litt på marken før jeg dro til, og da satt den fast. Han raste rett ut med 150 meter snøre, og jeg kjente med en gang at dette var noe stort, fortalte storlaksfiskeren fra Enebakk ivrig .

Etter 45 minutters kamp måtte laksen gi seg og da var det bare å kleppe den. Selv om det også bød på problemer.

Feiring
Oppe på gården til grunneier Gunnar Daniel Fordal ble det spandert både champagne og konjakk på storfiskeren. Det er fast tradisjon på dette valdet når en så stor laks blir tatt. Og fiskehistorien ble fortalt levende ved bordet.

Storlaksen var merket med avklippet fettfinne, som mange av de andre av årets storlakser som stammer fra Klekkeriet i Meråker. Dermed kan en si med sikkerhet kan si at laksen har funnet tilbake til sin barndomselv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere