RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fienden vår er islam

Sist oppdatert:
Stortingspresident Jørgen Kosmo protesterte, men den amerikanske sikkerhetspolitiske eksperten Edward Luttwak firte ikke på sin islam-kritikk.

Den anerkjente amerikanske sikkerhetspolitiske eksperten Edward Luttwak har skapt bølger med sine krasse uttalelser om islam og terrorisme i Narvik denne uken.

- Terror er bare et middel
- Alle prater om terror som den store fienden. Terror er bare et middel, må vi huske på. Fienden vår er islam. Aggressiv islam. Man må tørre å kalle terroristene ved deres rette navn, sa Luttwak ifølge avisa Fremover.

Luttwak er i Narvik i forbindelse med en konferanse om nordområdene. Det var under den avsluttende paneldebatten han kom med utspillet om islam som en fiende.

- Uansvarlig og useriøst
Islams råd i Norge fordømmer utspillet:

- Dette er veldig uansvarlig og useriøst. Slike utsagn bidrar til å undergrave arbeidet vårt med å skape et godt samfunn, sier nestleder Senaid Kobilica til Dagsavisen.

Edward Luttwak er en internasjonal autoritet på sikkerhetspolitiske analyser og har blant annet fungert som rådgiver i den amerikanske forsvarsministerens stab.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere