RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Purrer på engangsgrill-innhold

Sist oppdatert:
Jernia, APS Ltd, Rema og NorgesGruppen har ifølge Grønn Ungdom unnlatt å svare på hva slags kjemikalier som finnes i engangsgrillene, men leverandørene er ukjent med henvendelsen.

Grønn Ungdom, miljøpartiet De Grønnes ungdomsorganisasjon, meldte de fire leverandørene av engangsgriller til Klagenemnda for miljøinformasjon fordi de nekter å oppgi hva grillene deres inneholder, men etter at svarfristen har gått ut, er Grønn Ungdom like kloke.

Krever deklarasjon
- Vi krever full åpenhet, sier talsperson Sondre Båtstrand i Grønn Ungdom i en pressemelding.

Organisasjonen mener produsentene av engangsgriller må oppgi innholdet i grillene, men hevder at de etter en måneds venting ikke har fått noe svar.

- Hvorfor vil de ikke oppgi hvilke kjemikalier grillene inneholder? Hva er det leverandørene skjuler? spør Båtstrand.

Ukjent med henvendelse
Peter A. Ruzicka, administrerende direktør i Jernia AS, sier til TV 2 Nettavisen at de ikke har mottatt noen henvendelse verken fra Foruresningstilsynet, Grønn Andre eller andre om å oppgi innhold i engangsgrillene.

- Hva våre engangsgriller inneholder er naturligvis ingen hemmelighet, og dersom vi får en henvendelse om å oppgi dette vil vi selvsagt etterkomme ett slikt krav, sier Ruzicka i en epost til TV 2 Nettavisen.

Heller ikke Andreas Gyrre i APS Ltd er kjent med at Grønn Ungdom har purret på noe svar om engangsgrill-deklarasjon.

- Vi har ikke noe å skjule når det gjelder våre engangsgriller man får kjøpt bl.a hos Lidl, skriver Gyrre i en epost.

Grønn Ungdom mener engangsgriller uten skikkelig innholdsliste bør nektes solgt i Norge. De ønsker også å innføre en panteordning for å redusere avfallsproblemene knyttet til engangsgriller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere