Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050

Nye sex-avsløringer i drapsspill

Reisetips med annonselenker

QUIZ: Vet du hvilken amerikansk stat dette er?

Oddsen med annonselenker

18-åringen forbløffet Tippeliga-eksperten: - Har vært enorm

Voldsspillet «Grand Theft Auto» inneholder flere sex-scener enn den ene som har sjokkert USA.

Etter at en hacker klarte å låse opp skjulte sex-scener i voldsspillet «Grand Theft Auto: San Andreas», har spillindustrien i USA nesten blitt snudd på hodet. Interesseorganisasjoner og politikere som Hillary Clinton har nærmest slåss om å fordømme scenene hardest.

Skal fjerne scene
Utviklerne av spillet, Rockstar, har lagt seg langflate og arbeider nå med en ny utgave av spillet. Her skal ikke den beryktede Hot Coffee-scenen lenger vil være tilgjengelig.

Scenen kunne en ikke se med mindre en hadde hemmelige koder eller modifiserte spillet med verktøy laget av personer på Internett. Den kunne således kun sees for de som aktivt gikk inn for å se den.

Åpent for alle
TV 2 Nettavisen kan i dag avsløre at denne sex-scenen på ingen måte er den eneste i spillet. En oralsex-scene er inkludert svært tidlig i spillet. Scenen er ikke fullt så grov som den første, men kombinerer oralsex og vold. Denne scenen er derimot ikke skjult slik den første kjente scenen var, men er inkludert i en mellomsekvens i spillet som alle kan se.

Scenen viser at hovedpersonen kommer inn i et narkohus til en rivaliserende gjeng for å drepe dem. Huset er fylt av neddopede gjengmedlemmer og svært lettkledde prostituerte.

Fredagsmoro: Nettspill - helt fri for sex .

Fokusert på sex
Mens hovedpersonens kamerat er på vei for å drepe et neddopet gjengmedlem som ligger på gulvet, kan en tydelig se en prostituert som utfører oralsex på et annet gjengmedlem i en sofa på bakrommet. Hovedpersonen er helt tydelig fokusert på det som skjer i bakgrunnen mens kameraten dreper mannen på gulvet med et balltre.

Paret på bakrommet blir avbrutt av drapet, og rommet blir så stormet av flere gjengmedlemmer. Det hele avslutter med at du som spiller må drepe disse personene eller bli drept selv.

Ikke en glipp
Scenen viser klart at utviklerne av spillet på ingen måte slapp gjennom den første sex-scenen som ble avslørt ved et uhell. Elementet med sex ser derimot ut til å være det elementet de følte for å fokusere mer på etter at den brutale volden ikke lenger sjokkerer så mange.

«Grand Theft Auto: San Andreas» ble i Australia forbudt etter avsløringene om den første sex-scenen i spillet. I USA har spillet fått økt aldersgrense til «Kun for voksne» etter avsløringene, men utviklerne er lovet lavere aldersgrense hvis de slipper en ny utgave av spillet uten den første sex-scenen.

I Norge har spillet 18 års aldersgrense, og det har ikke så langt vært noen planer om å forby det her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus