RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Musikkpirater er lønnsomme

Sist oppdatert:
Myten om at musikkbransjen taper penger på illegal nedlasting står for fall.

Forskningsfirmaet The Leading Question har konkludert med at personer som laster ned musikk illegalt bruker fire ganger så mye penger på lovlig nedlasting som andre personer.

Musikkindustrien har i lang tid hevdet at de taper store summer på nedlasting fra fildelingsnettverk, mens fildelerne selv hevder de kjøper mer musikk gjennom at de kommer over nye artister de aldri ville ha hørt om uten nedlastingen.

Kjøper mest musikk
Studiene firmaet har utført viser at en gjennomsnittlig musikknedlaster bruker 1,27 pund i måneden på musikk. Derimot bruker en som også laster ned illegalt 5,52 pund i måneden på lovlig musikk.

- Undersøkelsen viser at brukere av illegal fildeling i aller høyeste grad er verdifulle kunder, sier Paul Brindley, leder av The Leading Question, til BBC.

- Det er en myte at illegale nedlastere er leiesoldater som er er fast bestemt på å bryte loven i jakt på gratis musikk, legger han til.

Skeptisk plateindustri
Den britiske plateindustrien ser lyst på resultatene, men har sine bekymringer.

- Det ser ut til at en tredjedel av illegale nedlastere kjøper mer musikk av å laste ned gratis, mens to tredjedeler kjøper mindre, sier Matt Philips, talsmann i British Phonograpic Industri.

- De to tredjedelene ser ofte ut til å være de som kjøpte mest musikk tidligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere