RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Potent Side Brok på festival

Sist oppdatert:
Side Brok-guttene koser seg på festival i Roskilde, etter at deres egen konsert er unnagjort. - Vi fester og koser oss - med pungen full av rogn, sier de.

(Roskilde / SIDE2): - Vorspielet er over. Nå begynner festivalen for alvor, sier de glade guttene etter fire dager med vorspiel.

- Vi har vært på vorspiel siden søndag. Eller var det mandag? sier Runar Gudnasson, alias Torstein Hyl og Sjef R.

Sammen med sine bandkamerater Oddgeir og Skate-Bård møter han SIde2 i Roskildeleiren for å ta en prat om festivallivet, camping og ikke minst mandagens konsert på oppvarmingen til festivalen.

- For meg var det nesten som å komme hjem. Side Brok ble unnfanget i Danmark. Det startet for mange år siden da jeg begynte å lage beats på hybelen i Danmark, forklarer Runar.

- Det var et stort øyeblikk å få vår største spillejobb i utlandet.

Sammen med venner fra Danmark og resten av Side Brok nyter Runar campinglivet på Roskilde, men ikke alle av guttene liker campinglivets gleder.

- Det kan sies mye om det der der, begynner Bård, men blir avbrutt.

- Jeg er ikke noe utpreget campingmenneske. Men det handler om å gå på ei jamning, så merker du det ikke lenger, sier Oddgeir, alias Odd G.

- Jamning?

- Når du legger på ei jamning, det er når du står opp og legger i deg den obligatoriske burgeren, litt kaffe, drikker litt vann og går en tur og handler en kasse pils. Da får du blodomløpet tilbake. Å bære 30 øl en kilometer er den beste måten å våkne på. Så setter du deg ned og legger på to eller tre pils - og da er du på ei jamning, sier Odd G.

Tilbake til Skate-Bård:

- Man må være meget hypp på fest for å holde det ut, for det er ikke mange andre intellektuelle stimuli å få her ute, sier han.

- Jo, vi har jo ghettoblaster med Iron Maiden og Metallica.

- Jeg liker meg i fredelige omgivelser, borte fra ståket, sier Bård, og de andre legger til at det ikke passer med Bårds gangsterimage å campe.

- Men vi to andre liker oss mer på grasrota, der vi hører hjemme. Blant alt søppel og spy. Bård er gjennomført gangster. Han får det som han vil, sier Oddgeir.

- Men det er en stor og deilig camp med masse mennesker. Og været har alt å si. Nå er det strålende vær, men jeg har vært på Roskilde i regn flere ganger og det er ikke artig. Da kan man ikke sette seg ned noen steder og man kan ikke rulle seg i buskene. Men nå er det masse glade folk, vi kan drikke oss fulle, røyke gress og ha det kjekt, konstaterer Runar.

- Og vi har pungen full av rogn, sier Odd G med overbevisning.

- Hvordan er hygienen på campingen?

- Jeg dusjet i dag. Første gang siden søndag. Det er ikke verst, sier Runar.

- Jeg skiftet truse i dag, og for the record: Den gamle måtte jeg kaste. Den måtte kondemneres. Du vet når man begynner å komme litt opp i årene og sliter med inkontinens, og i tillegg har litt festivalmage, sier Odd G.

- Du vet den chili con carne-gryten de selger der borte, den er ikke akkurat... Det blir som det må bli, slår han fast.

- Vi har jo access til et slikt doddis-område (VIP-området), i og med at vi er gangstere, hvor vi kan ta skjegget. Jeg har med meg barbersaker og alt. Og det er ikke kjøpt på Hennes & Mauritz, sier Bård.

- Skulle bare mangle, når du gjør gode penger på eiendom, menneskehandel, spritsmugling og hip hop, sier de andre.

Konsetrten på Roskilde blir en av svært få for Side Brok, som heller prioriterer ny plate.

- Vi har bestemt oss for å ta på oss en kledelig "vi er for opptatt til å gjøre livekonserter"-mine. Vi gjør oss litt kostbare. Vi er jo blitt spurt av de største festivalene i Europa og Sør-Polen. Men vi velger å lage ny skive og pleie egoene våre, forklarer Odd G.

Når platen er ferdig vet de ikke, men de tar seg god tid med arbeidet.

- Forrige plate, EP-en, laget vi på tre eller fire dager. Men når vi lager album vil vi at alt skal henge sammen. Det skal være et helhetlig univers som er unikt for den platen. EP-e laget vi på kort tid for å gjøre noe annerledes, noe løsere, sier Runar, men Odd G vil snakke i enda større ord:

- Det var vår krampetrekning. Dinosauren var i ferd med å velte til høyre, sier han - og gjør en bevegelse mot venstre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere