RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oter forsynte seg av storlaks

Sist oppdatert:
Svenn Roar Olsen hadde akkurat fått på land en 11 kilos laks og hengt fangsten opp i et tre, da ubudne gjester forsynte seg av matfatet.

Olsen hadde også for sikkerhets skyld trædd en strisekk over fisken der den hang i treet. På jakt etter ny storfisk, gikk Svenn Roar Olsen tilbake til Gaula. En times tid seinere kom han og fiskekompisene tilbake til stedet. Da var laksen borte.

- Jeg sprang mot treet og da jeg kom frem fikk jeg meg litt av et syn. Laksen lå på bakken, hodet var borte og på ryggen av laksen var det også gjort et solid inngrep, sier Olsen til Adresseavisen.

«Otto Oter»
Ute i Gaula svømte en svært så fornøyd og mett oter rundt og utpekte seg som synderen. Den ble sporenstreks døpt «Otto Oter».

- Jeg har aldri vært borti makan til frekking. Vi døpte ham raskt Otto Otter. Husk at vi ikke var mange metrene unna fangsten så Otto Oter må ha vært både sulten og utspekulert som klarte å få laksen ned på bakken, forteller Svenn Roar Olsen til avisen.

Han fikk i alle fall berget store deler av laksen, og var i så måte mye heldigere enn Terje Tangen i Namsen.

Han fikk nemlig på land en laks på anslagsvis 18-20 kilo for noen uker siden. Problemet var at da han hadde tatt livet av storfisken, og skulle gå opp til bilen med laksen på slep, var han uheldig.

Mistet
Ifølge Trønder-Avisa sklei han i den bratte bakken opp mot bilen, og mistet laksen. Fisken gled ned berget, og forsvant i elva. Det var det siste noen så til akkurat den fisken.

- Jeg har blitt mobbet noen dager for dette. En ny form for catch and release. Problemet var at jeg brukte klepp under landingen, så den hadde blødd ut ganske mye og da synker den rett til bunns. Dessuten er det så sterk strøm her at det ikke var mulig å se noe som helst, sier Tangen til Trønder-Avisa.

Han forsøkte å springe lenger ned i elva, men var ikke i stand til å finne igjen storfangsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere