RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik er Idolturneen

Sist oppdatert:
Rocka, rå og full av flørting. Lørdag sparket showet i gang. Side2 har vært på generalprøven. Se alle bildene!

(SIDE2): Lørdag kveld klokken ble Idolturneen sparket i gang i Sogndal. Side2 fikk være med på generalprøven i Nydalen studio fredag kveld.

Bare minutter før det hele satt i gang, var det fortsatt uenighet om hvilke sanger som skulle fremføres, men resultatet ble til slutt storartet.

Vakkert og intimt

Det var rock og action samtidig som det var vakkert og intimt. De fem idolene Christian Stenseng, Cindy Hovde, Eva Weel Skram, Tone Damli Aaberge og Jorun Stiansen fikk vist seg fra sin beste side:

Tone Damli Aaberge sang «Songbird», Cindy Hovde fremførte «Pretty Lady Marmelade» og Ali sang «This years loving».

Tilsammen består Idolturne-showet av 25 sanger, noen sunget i full versjon mens andre blir fremført i sammensatte deler. Selvfølgelig får publikum både Idollåten «Dreaming» og vinnerlåten «This is the night».

Det var flørting mellom det mye omtalte kjæresteparet Christian og Jorun, men hele showet var spekket med flørting, dansing og duetter samtidig som det var hardcore rock og gitarsoloer.

Gikk rett hjem

Etter snart 16 år borte returnerte også Ole Evenrud til scenen og fremførte to sanger under turneshowet. «This town ain't big enough for the both of us» og «Det vakke min skyld» gikk rett hjem hos det lille publikumet som fikk overvære generalprøven.

- Dette var gøy, men annerledes, sa Ole til Side2 da han gikk av scenen.

Du lo veldig da du fremførte «Det vakke min skyld»?

- He he, ja man må jo ha litt selvinnsikt, jeg har lagt den sangen litt ned fordi jeg ikke klarer å komme så høyt lenger, forteller han.

Ikke nervøs

Til tross for mange års pause, var ikke Ole spesielt nervøs før han gikk på scenen. Han tror det skal gå greit på konsertene igjennom Norges land.

- Nei da, jeg kommer nok til å bli litt nervøs sånn rett før jeg går på scenen, men jeg har jo tross alt 600 konserter bak meg, så det skal nok gå greit, smiler han.

Dansende kordamer

Artistene og crewet bak årets Idolturne skal besøke 21 forskjellige steder i landet denne sommeren. Da er nok artistene glade de har noen som hjelper til å synge. Bak står nemlig de to kordamene Jorunn Hauge og Kathrine Strugstad. Under blant annet Christian Stensengs fremføring av «Rock Dj» kommer de også frem og danser litt.

Showet var i 90 minutter og presseansvarlig for Idolturneen, Eirik Johansen, er meget fornøyd med resultatet.

- Showet er annerledes i år enn i fjor, det er mer action det er duetter og det er show, det er ett rått og rocka show, sier Johansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere