RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber Gud om fint Bergens-vær

Sist oppdatert:
- Jeg ber til Gud hver dag om fint vær, sier MTV-sjefen Mariano Robles som skal arrangere beachparty i Bergen.

(Bergen / SIDE2): For festivalens produksjonsleder, Mariano Robles, tyr til høyere makter for å få været på sin side dagen før MTVs sommerfestival går av stabelen i Vestlandets hovedstad.

- Jeg er katolikk. Jeg ber litt hver dag om fint vær, spøker han og kikker nervøst ut av vinduet.

- Ingen plan b
Han er i Bergen med musikkfestivalen Isle Of MTV. Lørdag skal det arrangeres konserter hele dagen fra to om ettermiddagen til fem om natten med internasjonale og nasjonale stjerner på de tre scenene. Problemet er at hovedarrangementet skal foregå utendørs. På Verftet. Og været i Bergen oppfordrer ikke akkurat til konsertstemning og høy partyfaktor.

- Da vi bestemte oss for Bergen lurte folk på om jeg var gal. Jeg visste hva vi gikk til. Men det er spådd fint vær på lørdag, sier han videre.

Og legger til:

- Vi har ingen plan b.

Isle Of MTV er en av sommerens største festivaler som sprer seg over hele Europa. Lørdag er det Bergen som står for tur. Og det kan byen takke den såkalte bergensbølgen for.

- Vi valgte Bergen på grunn av den unike sounden som kommer fra Bergen. Vi hadde allerede vært i Sverige en gang før og ønsket oss til Norge. Så møtte jeg Mikal (Telle - red. anm.) og han overbeviste meg om at Bergen var det rette stedet, forteller Robles til side2.

Lokalt preg
Isle Of MTV har forandret seg i løpet av årene. Før var det mer et klubbkonsept, mens det nå er en blanding av store, kommersielle artister og lokale artister. Likevel mener Robles at arrangementet i Bergen skiller seg fra de andre byene.

- Det er langt flere lokale artister med her i Bergen. Også er det musikk som alle fra fjortiser til gamle rockere kan like. Dessuten er det tre scener med her.

- Jeg gleder meg til Kaizers og Annie av de norske. Og Razhel, Gus Gus og Common av de utenlandske.

Foruten de nevnte opptrer også artister som Thomas Dybdahl & The Great October Sound, Magnet, Ca$h Money, Beatbox and Vox, Gus Gus, Saul Williams, Razhel, Optimo Dj´s, Eclectic Method, Little Barrie, DJ Teddy Touch og Datarock og mange flere DJ-er-.

Programlederjakt
Festivalens høydepunkt finner sted 14. juli ved strandpromenaden på Piazz dell´Unita d´italia i byen Trieste i Nord Italia.

Showet vises på MTV til høsten der alt klippes sammen til et halvtimes program.

Parallelt med festivalen driver musikk-kanalen og leter etter nye programledere, såkalte vjs. Auditionbussen vil være på Torgalmenningen i Bergen fredag og lørdag og der kan folk blant annet vinne gratis inngang på festivalen.

Fredag er tidene 14.00 – 19.00, mens lørdag er bussen åpen fra 12.00 og utover mot konsertstart.

Fullstendig tidskjema finner duher

Festivalens nettsider finner du her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere