RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kobler gjengkriminelle til religion

Sist oppdatert:
Politiet i Oslo mener de kriminelle gjengene Young Guns og A-gjengen er tilknyttet pakistanske politiske og religiøse miljøer i Norge og Pakistan.

Det kommer frem i hovedstadspolitiets ferske trendrapport.

Politiet avstår fra å utdype hvilke religiøse eller politiske miljøer, samt hvilke personer i Young Guns og A-gjeng miljøene dette skal dreie seg om.

Den såkalte B-gjengen blir ikke knyttet opp mot politisk-religiøse miljøer.

-Vi følger den straffbare virksomheten til disse kriminelle nettverkene tett. I kjølvannet ligger en del kontakter vi har stusset over. Når vi skriver dette er det for å sende ut en advarsel. De det gjelder vet det veldig godt selv, sier politioverbetjent Morten Løw Hansen i Seksjon mot Organisert Kriminalitet i Oslo til Dagsavisen.

Flere uavhengige kilder skal ha fortalt Dagsavisen om maktkamp, krangling, posisjonering og interne stridigheter i styret i den største muslimske menigheten i Oslo, Jamat-e-Ahle-sunnat.

Leder av Antirasistisk Senter, Nadeem Butt, advarer mot politiets hemmelighold, som hun frykter kan bli en farlig gjettelek som stigmatiserer store grupper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere