RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ta storlaksen på flue

Sist oppdatert:
Drømmer du om brutale hogg og lange kamper med storlaks på fluestanga i sommer? Her får du oversikten over de beste flueelvene.

I samarbeid med www.fluefiske.net gir vi deg her en oversikt over elver hvor du har gode sjanser for riktig stor laks på flue. Skitt fiske og husk: Dobbelsjekk alle knuter og ha nok backing!

Altaelva - Finnmark
Sterkt redusert av en utbygging som i ettertid har vist seg å være ulønnsom. Allikevel er Alta drømmen for mange fluefiskere. Kanskje den elva i verden hvor det er størst sannsynlighet for å få laks på over 20kg på fluestanga. Vanskelig tilgjengelig og dyrt fiske, selv om lokalbefolkningen har tilgang på tidlig fiske. Det loddes ut noen kort til utenbygds. Enkelte vald koster sekssifrede beløp. Mange fluefiskere drømmer om en kompis fra Alta med kort.

Drammenselva - Buskerud
Selv om elva er rammet av lakseparasitten Gyrodactilus salaris gir jevnlige utsettinger et godt fiske på til dels grov laks. Elva er ikke kjent for å være den vakreste i landet, men det ser ikke ut til å gå ut over besøket. Husk desinfisering av utstyret etter at du har fisket der.

Gaula – Sør-Trøndelag
En av storlakselvene i Trøndelag. 95 km lakseførende strekning og snittvekter på junilaksen på over 10 kg i gode år. Ganske lett tilgjengelige kort, men også en del eksklusive vald. Vanligvis ingen stor oppgang av laks før 10. Juni.

Lakselva i Porsanger - Finnmark
Med sine kilder langt inne på Finnmarksvidda er Lakselva en elv med nydelige omgivelser på tross av at den er lett tilgjengelig fra bilvei. Har noen ypperlige fluestrekninger og det tas hvert år laks på over 20kg. Det er enda mye snø igjen i fjellet i nedbørsfeltet, så flommen har enda ikke kulminert.

Målselva - Troms
Troms` beste elv for storlaks. En god del private strekninger, men allikevel er det ikke vanskelig å få kort. Svært variert og spennende elv i vakker natur. Sideelva Divielva kommer sent i gang, men kan gi godt fiske etter storlaks i juli.

Namsen/Overhalla-vassdraget – Nord-Trøndelag
Hadde fjorårets største dokumenterte laks tatt på flue (22,7kg). Fisken ble tatt i Bjøra. Båtfiske er utbredt i Namsen. Forventningene er høye grunnet avviklingen av notfisket i Trondheimsfjorden. Fjorårets største laks tatt på flue veide 22,7kg og ble tatt i sideelva Bjøra.

Orkla – Sør-Trøndelag
Høy snittvekt på laksen de første dagene i juni. Orkla har en 70km lang lakseførende strekning, fra Orkanger til Berkåk. Variert elv som er lett å fiske fra land. Vanlig bredde er fra 30-50m. Lett tilgjengelige kort, blant annet gjennom Orkdal, Meldal og Rennebu JFF.

Otra – Vest-Agder
Elva er vekket til live igjen etter at den storvokste laksestammen ble utryddet av forurensing. Otra har hatt en meget god start så langt. Blant annet ble det tatt en laks på 12,2kg på flue på åpningsdagen. Elva har en liten fluesone, og det er mulig å fiske fra båt i sone 1,2 og 4. God informasjon om elva.

Surna – Møre og Romsdal
Den største lakselva på Nordmøre. Har sitt nedbørsfelt i Trollheimen og på nordsiden av Surnadal. Største laks tatt på stang veide 26,5kg. Fisk opp mot 20kg tas nesten hvert år. Godt organisert soneinndelt fiske. Det finnes kart over de fleste sonene som viser adkomst og fiskeplasser

Tana - Finnmark
Tana med sideelver er nok for et helt liv som fluefisker. Sannsynligvis går verdens største laks opp i Tana. Fisk over 30kg er ingen umulighet på flue. Sideelvene er svært gode for smålaks utover sommeren. Deler av Tana fiskes best fra båt.

Les mer om andres lakserapporter her

Her kan du kjøpe fiskekort!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere