RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fluefisker truet på livet

Sist oppdatert:
En fluefisker på Sørlandet ble bombardert av steiner og truet på livet under utøvelse av hobbyen sin - mens politiet hørte på.

Fluefiskeren observerte noen karer som satte ut ulovlige garn. Noe som medførte at han ble bombardert av steiner på flere kilo og overfalt av en av karene – mens politiet hørte på – via telefon. Mannen hadde nemlig ringt nødnummeret 112, siden han følte truslene ubehagelige.

Politiet bekrefter saken overfor TV 2 Nettavisen.

- Jeg kjenner ikke saken direkte, men ifølge loggen står det opplyst at melder gikk fra stedet for å unngå nevekamp. Dermed ikke var det ikke behov for utrykkning, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Sperret av
Mannen – som foretrekker å være anonym – sto og fisket utenfor Kristiansand en kveld i forrige uke, da han ble oppmerksom på to menn i en båt som holdt på å sperre av et sund med garn. Han forteller videre sin historie på fluefiske.net.

- Jeg setter meg ned og observerer at de gjør seg ferdig med «jobben». Så slår jeg på hodelykta og går mot dem. De får det travelt med å starte motoren. Da jeg står på 10 meters avstand spør jeg om de har motortrøbbel. De svarer ikke, men kjører ut gjennom sundet, skriver mannen – som kaller seg «Kristian Sand».

Dramatisk
Han ringte en kompis – som han kaller «Sixpack» - for å fortelle om det som hendte. Kompisen satte seg da i bilen for å kjøre utover til stedet. Da startet dramatikken for alvor.

- Da jeg hadde stengt telefonen, oppdager jeg en fyr som står og lyser på meg bakfra med lommelykt. Han spør hva faen jeg gjør der. Jeg forteller at jeg er på fisketur og lurer samtidig på om det er han som har sperret sundet med garn. Fyren blir litt engstelig og går for å sjekke garnet.

- Jeg synes etter hvert at det ble mye ståk i området. Nå hører jeg også flere andre stemmer. Jeg bestemmer meg derfor for å legge meg helt stille inntil fjellveggen i sundet. Nå er det tydelig at det er flere i sving oppe i skråningen over meg. Flere lommelykter sveiper i mørket.

- Etter hvert begynner de å kaste stein ned i området hvor jeg er. Vi snakker stein på flere kilo. Jeg begynte å føle min egen sikkerhet truet. Jeg holdt hele tiden «Sixpack» informert om situasjonen i sundet via sms-meldinger. Lyden hadde jeg slått av. Turte ikke annet, sier mannen i sitt innlegg.

Privat eiendom
«Kristian Sand» blir til slutt oppdaget av en av karene med lommelykt. Han får da tre sekunder på seg å forsvinne, siden mannen med lykta påstår at det er privat eiendom. Fluefiskeren refererer naturligvis til loven om fri ferdsel i strandsonen.

- Fyren blåser seg da voldsomt opp og er på vei ned til meg for å¿ Jeg føler meg nå så truet at jeg ringer 112 og blir koblet opp mot politiets nødsamband. Politiet råder meg til å gå ut fra området. Politiet vil ha navnet på terroristen og får det. Jeg går langs svabergene ut fra området.

- Da jeg har kommet et stykke på vei, får jeg se båten de brukte til å sette garn. Tenkte at jeg like godt kunne gi registreringsnummeret til politiet siden jeg hadde de på telefonen. Setter på hodelykta og leser registreringsnummeret til politiet, forteller «Kristian Sand» videre.

Eksploderer
Da eksploderer mannen med lykta fullstendig, og løper overfaller fluefiskeren.

- Han kommer styrtende nedover mot meg i mørket og løper meg overende. Mister håv og stang. Føler ikke veldig lyst til å gå løs på en to meter høy fyr.

- Politiet overhører alt som skjer på nødtelefonen, men har ikke ressurser til å rykke ut. Etter å ha blitt sparket går jeg rolig ut fra stedet, sier han på fluefiske.net.

Han har i ettertid valgt å ikke anmelde saken - men i stedet rapportert til Statens naturoppsyn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere