RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg hånet ikke dommeren

Sist oppdatert:
- Jeg kalte ikke dommeren en tegneseriefigur, sier Morgan Andersen. Norges Fotballforbund vil likevel be ham om en redegjørelse.

«Som i en dårlig tegneserie» og «tegneseriefigur» er noen av uttalelsene norsk presse har knyttet til Morgan Andersen etter Lyns maltraktering av Molde.

Norges Fotballforbund sa mandag morgen at de vil be Andersen om en redegjørelse - for å finne ut om han virkelig sa og mente det han ble sitert på. Mener NFF at Andersen har krenket dommerens integritet, kan det ende med straff.

- Ikke noe straffbart
Nå hevder Andersen sin uskyld overfor TV 2 Nettavisen.

- Kalte du dommeren en tegneseriefigur?

- Nei. Jeg sa at det føltes uvirkelig å være en del av kampen. Det føltes som i en tegneserie. Det var uvirkelig fordi to mann lå nede med hodeskade. Da er reglene klare på at kampen skal stoppes. I tillegg så ikke dommeren at Mounir Hamoud ble dratt ned av en liggende Molde-spiller da de utliknet, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

- I tillegg så vi at kommunikasjonen mellom dommeren og linjemannen ikke var bra i 1. omgang. Vi så også at vi, som var det mest konstruktive laget, fikk flest gule kort og frispark mot oss. Jeg mener at dommeren må lese kampen, og da var ikke det realistisk dømming, legger han til.

- Sa du ikke at dommeren ikke hører hjemme på dette nivået?

- Nei. Jeg sa at vi ikke kan ha det slik på dette nivået, sier Andersen.

- Føler du at du gjorde noe straffbart?

- Overhodet ikke. Det jeg sa var konstruktivt. Jeg hånet ikke dommeren på noen måte. Det jeg sa, hadde ingenting med dommerens integritet å gjøre. Jeg nevnte konkrete situasjoner. Jeg var ikke ute etter ham, sier Andersen.

- Dere vant 6-1. Hvorfor valgte du å fokusere på dommeren?

- Det er min jobb å ta vare på klubben. Jeg følte at det var urettferdig at dommeren til de grader preget kampbildet på en måte som ikke var riktig. Det kunne fått betydning for kamputfallet. Og da jeg først hadde segt det jeg sa til NRK i pausen, så står jeg selvsagt for det etterpå. Jeg kunne ikke akkurat trekke det tilbake etterpå, sier Andersen.

- Vi har hatt den dommeren før, og jeg har aldri kritisert ham tidligere. Men da det var så store overtramp, følte jeg at det var riktig å si fra. Og jeg følte at det var bedre å si noe om dette når vi vant 6-1, i stedet for å nevne det hvis vi hadde tapt, sier han videre.

BODØ/GLIMT - HAM-KAM 2-0
Les: Krisen avverget på Aspmyra
Les: - Blir snytt for straffe i hver kamp

FREDRIKSTAD - ODD GRENLAND 1-1
Les:Kan miste Fevang og Hoff
Les: Sø rlie: - Skal ikke gå an
Les: To straffer fra serieledelse

LYN - MOLDE 6-1
Les: Morgan må forklare seg
Les: Søvnløs Mikel rundspilte Molde

START - VIKING 5-2
Les: Serielederne: - Vi frykter ingen
Les: Vugget til ære for Berhus
Les: Ben Wright slo opp skaden

TROMSØ - VÅLERENGA 0-1
Les:Rart ingen debatterer VIFs spillestil
Les: - Herlig å være toppscorer

LILLESTRØM - ROSENBORG 1-1
Les: Sto frem etter trenerskiftet

I Fotballforbundet er man oppgitt over all dommerhetsen som har kommet de første serierundene.

- Skaper negativ oppmerksomhet
- Vi kommer til å be om en redegjørelse fra de som har uttalt seg til media i denne runden, sier NFFs informasjonssjef, Roger Solheim, til TV 2 Nettavisen.

- Det er jo ikke sikkert at de har sagt det de blir sitert på i media, forklarer han.

Han vil ikke si noe mer om den konkrete saken, men det er klart at hvis NFF finner at Andersen med sine uttalelser har krenket dommerens integritet, så kan det ende med en reaksjon.

- Det er lov til å kritisere dommeren, og si at han tar feil i enkeltsituasjoner. Men man skal ikke si ting som undergraver dommerens integritet. Jeg håper ikke vi går inn i en sirkel hvor vi hver mandag må svare på spørsmål om uttalelser om dommerne. Dette bidrar til å redusere verdien av vårt samlede produkt. Det skaper negativ oppmerksomhet, sier Solheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere