RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Småbarnsmor henrettes i dag

Sist oppdatert:
Amina Ali Abduladif (23) ble voldtatt i fengselet og soner med sitt to år gamle barn. I dag skal hun henrettes.

Amina Ali Abduladif ble dømt til døden da hun var 16 år for drapet på sin mann i 1998, til tross for at loven i Jemen forbyr dødsstraff for ungdomsforbrytere.

Amina skal ha blitt torturert før hun tilsto drapet. Hun har siden hevdet sin uskyld. Muhammad Ali Said Qaba'il ble også dømt til døden for drapet på Aminas mann, men det er uklart når han skal henrettes.

Gravid
Ifølge advokaten til Amina, ble dødsdommen forsøkt fullbyrdet i 2002, men de ansvarlige for henrettelsen oppdaget at Amina var gravid.

Advokaten opplyser at Amina ble voldtatt av en fengselsansatt. Barnet ble født i fengselet og er nå snart to år.

Amnesty har hele tiden protestert overfor jemenittiske myndigheter og mobilisert sine medlemmer i Norge gjennom organisasjonens sms-nettverk.

Kjemperespons fra Norge
- Vi har aldri fått større respons på noen sms-aksjon enn på denne. I morges sendte vi 6.496 appell-signaturer til presidenten og MR-ministeren i Jemen, forteller Ina Tin, kommunikasjonssjef i Amnesty Norge, til TV 2 Nettavisen.

Her kan du lese hvordan du sender en sms for å protestere mot henrettelsen av Amina.

Ina Tin forteller at Amnesty også har lagt press på norsk UD, som har grepet tak i Amina-saken, slik de også gjorde da en annen mindreårig skulle henrettes i Yemen for noen uker siden. Den gang førte Amnestys hasteaksjon til at henrettelsen ble stanset (ekstern lenke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere