RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler omkamp om bønn for meitemarker

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Ap, SV og Frp reagerer sterkt på at statsråd Knut Arild Hareide (KrF) har tatt penger fra Bellona og gitt til Kirken. Nå spøker det for miljøbønner for meitemarken.

Opposisjonen i Stortingets energi og miljøkomité er i harnisk etter at det ble kjent at miljøvernminister Knut Arild Hareide har bevilget 500.000 kroner til prosjektet «Grønne menigheter» i Den norske kirke og samtidig kuttet bevilgningen til miljøstiftelsen Bellona med 200.000 kroner.

Rolf Terje Klungeland (Ap) sier at partiet vil ta saken opp i Stortingets spørretime. Dessuten er Hareide bedt om å svare partiet på et brev om prioriteringene i løpet av seks dager.

- Hvis det stemmer at statsråden gir 500.000 kroner til plenklipping, kransebehandling og bønn for meitemarker, er det helt oppsiktsvekkende. Det diskrediterer miljøvernorganisasjonene og går overhodet ikke an, sier Klungeland til TV 2 Nettavisen.

Varsler omkamp
Også nestlederen i Stortingets energi- og miljøkomité, Hallgeir H. Langeland (SV), er oppbrakt over Hareides beslutning.

- Vi har ikke noe imot at kirka driver miljøarbeid, men de frivillige organisasjonene skal ikke tape noe på det, sier Langeland til TV 2 Nettavisen.

- Vi dere forsøke å få endret på Hareides prioriteringer?

- Ja, Hareide må vise i revidert budsjett som skal legges fram 10. mai at de frivillige organisasjonene ikke skal tape på at KrF sitter i regjering. Han må øke budsjettpostene til de frivillige organisasjonene.

Frp sjokkert
- Statsråd Hareide misbruker sin stilling, raser Frps miljøpolitiske talsmann Øyvind Korsberg.

– Det er uhørt av statsråden å ta penger fra Bellona for å gi til prosjektet «Grønne Menigheter» sånn uten videre, mener Korsberg.

Korsberg viser til at prosjektet Grønne menigheter overhodet ikke var nevnt av statsråden da Stortinget behandlet Statsbudsjettet for 2005.

- Til tross for åtte år i energi- og miljøkomiteen på Stortinget, så har jeg aldri hørt om «Grønne menigheter» før. Dessverre betyr nok «trynefaktoren» mye når midlene skal bevilges, og regjeringen bruker pengene til å støtte de organisasjoner som de selv liker best og som står dem nærmest.

Staten bevilger i 2005 minst 55 millioner kroner i organisasjons- og prosjektstøtte til miljøvernorganisasjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere