RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Sammenligner abort med holocaust

Sist oppdatert:
Feminismen har kostet flere menneskeliv enn nazismen og kommunismen til sammen, mener landets mest kjente representant for den katolske kirke.

Pater Kjell Arild Pollestad ved dominikanerklosteret i Oslo ser ingen unntak der abort kan forsvares moralsk, heller ikke dersom en kvinne er blitt gravid som følge av voldtekt.

- Nei. Abort er en alvorlig synd på linje med drap. Feminismen har gjennom tretti år kostet flere menneskeliv enn nazismen og kommunismen til sammen. Siden selvbestemt abort ble innført i 1975, har det kostet oss minst to tsunamier. Systematisk er en firedel av årskullet fjernet, sier Pollestad til Dagbladet.

Han er helt på linje med Børre Knudsen og den døde paven i synet på abort. Pollestad kvier seg heller ikke for å trekke paralleller til nazi-Tyskland og sier han har hørt abortleger svare at de gjør det de blir bedt om. Det er det samme svaret SS-kommandanter ga i Nürnberg-prosessene, sier Pollestad til Dagbladet.

I Vårt Land sist lørdag innrømmet Pollestad at han selv kunne endt som et abortert foster. Moren hans var svært syk og flere leger mente de måtte utføre abort for at hun skulle overleve. Hadde det ikke vært for en gammel overlege, ville jeg selv havnet på søppeldynga, sa Pollestad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere